Megnyílik a Vár alatti titkos katonai kórház - 2007.06.18
A Múzeumok Éjszakáján, szombaton megnyílik a budai Vár alatti titkos katonai kórház és bunker - közölte a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. A szervezők tájékoztatása szerint az 1960-as évek óta érintetlen Sziklakórház és Várbarlang termeiben több mint 60 élethű, a legmodernebb panoptikumi technológiával készült viaszfigura idézi meg a történelmet. Mint írják, a több mint ezer négyzetméteres óriási kiállítás a Várhegy múltjába, a háborús orvoslás és a katonai bunkerek világába nyújt betekintést.
border=0
border=0 border=0
A látogatók idegenvezetők közreműködésével ismerhetik meg a Várhegy alatt található egyedülálló barlangrendszer egy szakaszát, ahol megtekinthetik azt a kutat is, ahová a legenda szerint a török időkben a hűtlen háremhölgyeket dobatták a budai pasák.
A látogatók megismerkedhetnek az 1848-as szabadságharc, az I. és a II. világháború alatt működtetett kórházzal, a sebesültek ellátásával. Emellett megtekinthetik a Sziklakórház műtőjét, előkészítőjét és konyháját is.
A Titkos Katonai Kórház és Bunker című kiállítást a Múzeumok Éjszakáján, szombaton este hat órától másnap hajnali két óráig 5 percenként indított, 20 tagú csoportokban, idegenvezetői kísérettel tekinthetik meg az érdeklődők.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Törtei Takács Kriszta
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »