Hiller István New Yorkban tárgyal - 2007.03.05
A Fulbright-ösztöndíj meghosszabbítása már sínem van, a hónapok óta csiszolódó szerződés aláírására az amerikai külügyminisztériumban kerül sor a napokban – tudta meg a Klubrádió washingtoni tudósítója Hiller István tárcavezetőtől, aki vasárnap érkezett négynapos hivatalos látogatásra New Yorkba és Washingtonba.

border=0
border=0 border=0
Az új feltételekkel még több lehetőség nyílik majd a magyar és az amerikai diákoknak a kutatómunkákra, aminek költségeit felel-fele arányban állja a magyar és az amerikai partner, ami azt jelenti, a magyar kormány 40 millió forintból körülbelül 30 kutató munkáját tudja majd megfinanszírozni.

Hiller István tájékozódik arról is, hogy meg van-e a pénzügyi hátter az első magyar tengerentúli kulturális évad 2009-es megrendezéséhez New Yorkban. A miniszter ebben Tom Lantos képviselő, a külügyi bizottsági elnökének a támogatására is számít, akivel találkozik majd az amerikai törvényhozásban. A felek legutóbb két hete tárgyaltak erről a kérdésről – méghozzá Magyarországon, amikor itt járt az amerikai külpolitika egyik legbefolyásosabb szereplője – tudta meg tudósítónk Hiller Istvántól.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Sugár Ágnes
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »