Fél-illegalitásban a Suzuki-szakszervezet - 2006.03.06
A gyár kapuin kívülről irányítja az esztergomi Suzuki-nál működő szakszervezetet az érdekképviselet elbocsátott elnöke. Párma Zsolt a Klubrádió Szolidaritás.hu című műsorában kijelentette: eltávolítása egyértelműen annak tulajdonítható, hogy megalakította az érdekképviseletet.

border=0
border=0 border=0
A szakszervezet működik - hangsúlyozta Párma Zsolt. A dolgozók telefonon adnak hírt az általuk tapasztalt jogsértésekről, és a szakszervezet ezek alapján megteszi a szükséges jogi lépéseket – mondta Párma Zsolt. Hozzátette: a cégvezetés változatlanul nem ismeri el az alapszervezetet, és nem is tárgyal velük.
Évekkel ezelőtt a Vasas Szakszervezetek is megpróbálkoztak alapszervezet működtetésével a Suzukinál – mondta az érdekképviseleti szövetség alelnöke. Németh István szerint akkor a munkáltató magatartása miatt működésük ellehetetlenült. A cégvezetés minden eszközzel nehezítette az érdekvédelmet, így a szervezet végül feloszlott –mondta a Vasas Szakszervezetek alelnöke.

A Suzukinál közelmúltban újraalakult szakszervezet vezetőjét a napokban rendkívüli felmondással távolították el állásából. A vállalat állítása szerint Párma Zsolt megsértette a cég jó hírnevét, amikor egy televízióműsorban arra engedett következtetni, hogy a vállalatvezetés áll szekrényének feltörése mögött.

Esztergomban legújabban az kavart botrányt, hogy a cégvezetés február 17-én egyik pillanatról, a másikra fél órával megtoldotta a már így is másfél órával hosszabb éjszakai műszakot. Válaszul a dolgozók a plusz túlmunka idejére spontán sztrájkot tartottak és a kifogásolt fél órát a pihenőhelyiségben töltötték.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Timár Ágnes
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »