Ígérik, elutalják a nyugdíjakat - 2019.01.11
Hallgassa meg
Az Államkincstár szerint nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél. A bankszámlákra ez technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg- írják közleményükben, azt ígérve, hogy az ide érkező nyugdíjakat az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések január 14-én, vagyis jövő hétfőn indulnak el- tájékoztat a Magyar Államkincstár.

Korábban a Klubrádió hallgatói is jelezték, hogy a megszokottak alapján korán reggel várták számlájukra a pénzt, de ezúttal nem jött meg. A nyugdíj folyósításának napja elvileg minden hónap 12-e, vagy ha az hétvégi nap, akkor az előző munkanapon szokott érkezni az utalás. Az OTP korábbi, reggeli jelzése alapján a január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak január 14-én, hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik – írták tehát még reggel az államkincstár közleménye előtt. A CIB Bank honlapja szerint a késés pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani. A hvg.hu beszámolója alapján volt olyan takarékpénztár is, ahol ténylegesen már megkapták a pénzt, de nem adhatják ki az embereknek, míg az állami jóváhagyás nem fut át a rendszeren.


Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón felháborítónak és elképesztőnek nevezte, hogy a kormány nem tudja időre teljesíteni egyik legalapvetőbb feladatát.Nem világos, mi történt. Ellentmondás van a Magyar Államkincstár (MÁK) és a bankok közlései között – mutatott rá. Az ellenzéki politikus azonnali intézkedésre szólította fel a kormányt és annak kivizsgálására, miért nem fizették ki időben a nyugdíjakat. Kocsis-Cake Olivio szerint legtöbb nyugdíjas hónapról hónapra él, sokan jelezték, hogy problémát jelent számukra nyugdíjuk kifizetésének csúszása.Úgy látszik, a kormánynak az fontos, hogy a Várba költözhessen Orbán Viktor határidőre, de az nem fontos, hogy a nyugdíjasok ezt a pénzt időben megkapják- fogalmazott.


Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese a múlt év végi, az állami szférát érintő létszámleépítéssel magyarázta azt, hogy a nyugdíjak nem érkeztek meg péntek reggel a bankszámlákra. Emlékeztetett arra, mintegy nyolcezer embert bocsátottak el az állami szervektől. A szocialista képviselő azt javasolta a nyugdíjasoknak, keressék fel a körzetükben megválasztott fideszes országgyűlési képviselőt és kérjék számon tőle: hogyan fordulhatott elő, hogy nem kapták meg időben a juttatásukat.

Az MSZP szakpolitikusa felszólította az államkincstárat, hogy azonnal kezdjék meg a nyugdíjak kifizetését. Kórozs Lajos emlékeztetett, hogy az Uniótól 10 milliárdos összeget kaptak az informatikai rendszer fejlesztésére.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »