Ha már nem tud sírni, abbahagyja a munkáját - 2019.01.12
Hallgassa meg
A halál folyamatosan jelen van az ország egyik legnagyobb állatotthonában, és bárha talán sokak szerint csak négylábúak elvesztéséről van szó, ezeket a helyzeteket nem lehet megszokni – erről is beszélt az Ötösben Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársa, de szóba jöttek Ursula, az okos disznó történetei, a húsevés, valamint a nagy köbcentis motorok is.

Elég kemény dolog egy állatmenhelyen dolgozni, fizikai és legalább annyira érzelmi szempontból is. A Noénál ezerkétszáz állatot tartanak, így ha nem is minden nap, de gyakran halnak meg jószágok a menhelyen, a halál tehát folyamatosan része az ott dolgozók életének, mégsem vált ez az élmény hétköznapivá.

Schneider Kinga elmondta, megfogadta, ha már nem csordul ki egyetlen könnye sem egy állat elvesztésekor, akkor nem csinálja tovább ezt a munkát, mert az azt jelezné, hogy kiégett – úgy meg nincs értelme.

Az állatotthon munkatársa arról is beszélt, neki minden egyes halál más és más – nem fájdalmasabb vagy kevésbé fájdalmas, hanem más, és ez emberek elvesztése esetében is igaz.

Különbözőképp éli meg tehát a haláleseteket amikre egyébként szerinte soha nem lehet felkészülni igazán. Vannak ugyan bizonyos technikák, amiket a sok tapasztalat után az ember kifejleszt magában, hogy tudjon mibe kapaszkodni, de így sem lehet megúszni a sokkot – mondta.

Sőt, minden veszteség után azt mondogatja magában, hogy nem akarja ezt már tovább csinálni, mert nem tudja még egy állat halálát elviselni, de aztán mindig föláll, és összeszedi magát, mert a fájdalmánál erősebb az állatok iránt érzett szeretete.

Schneider Kinga arról is beszélt, hogyan szokott le a húsevésről, és ebben milyen szerepe volt Ursulának, a kutyaként viselkedő 300 kilós disznónak, aki sertések esetében nem meglepő módon igen intelligens állat. Ja, és a nagy teljesítményű motorkerékpárjáról is szó volt a beszélgetésben.

A teljes interjú hangfelvételét a poszt elején kattinthatja! Az állatvédő az Ötös január 9-ei, szerdai adásának vendége volt, a műsort Falusi Mariann és Lang Györgyi vezette. Címlapkép: Facebook

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Törtei Takács Kriszta
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »