Kidobták Szélt és Hadházyt az MTVA-ból - 2018.12.17
Hallgassa meg
Erővel eltávolították az ellenzéki képviselők egy részét az az állami média, az MTVA székházából. Előzőleg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megpróbált egy őrök által elzárt lépcsőn kívülről az emeletre felmászni. Végül nem jutott át rajtuk, ellenben ellökték, és földre került. Ezután hiába hivatkozott arra, hogy országgyűlési képviselő, többen megfogták és kirakták az ajtón, csakúgy , mint a szintén független képviselő Szél Bernadettet, akik ezt a Facebook-on élőben közvetítette. Az MTVA vezérigazgatója szerint az épületbe bejutott képviselők visszaéltek a hatalmukkal.

Ötpontos petíciót akartak beolvasni a közrádióban, illetve -televízióban ellenzéki országgyűlési képviselők, ezért mentek az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székházába. Az öt pont: a rabszolgatörvény azonnali visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független bíróságok, Európai Ügyészség, független közmédia.

A követeléseket nem sikerült elmondaniuk egyik műsorban sem. A székházban – a képviselők megfigyelése szerint – négy fegyveres biztonsági szolgálat is működik, és ezek alkalmazottai erőszakkal kivezették a tiltakozókat az épületből. Hadházy Ákost a földre is lökték

Az eseményeket többen is rögzítették, Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő nyilvánosságra is hozta a felvételt. A politikus szerint képviselőtársát, Hadházy Ákost nagyon megviselték a történtek.

Délelőtt újabb képviselők próbáltak bejutni a székházba, többen úgy, hogy átmásztak a kerítésen. A Fidesz szerint elfogadhatatlan, amit az ellenzéki képviselők csinálnak.

Szél Bernadett koradélután Facebook-oldalán közölte, hogy Hadházy Ákossal együtt feljelentést tettek a rendőségen hivatalos személy elleni erőszak miatt, valamint a strasbourgi bírósághoz fordulnak az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértése vádjával.

Később Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója arról beszélt az origo.hu-n, majd egy hirado.hu-n közölt videoriportban is, hogy a közmédia épületébe bejutott parlamenti képviselők visszaéltek a hatalmukkal, zaklatták, megfélemlítették az ott dolgozókat, védett helyiségekbe próbáltak bemenni.

Szél Bernadett Klubrádiónak elmondott beszámolóját a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. Az ellenzéki politikussal Szénási Sándor beszélt a Reggeli Gyors december 17-ei, hétfői adásában.

(Klubrádió) 

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »