Fekete-Győr András: Megvan a recept a Fidesz elagyabugyálására - 2018.12.14
Változóban az ellenzéki együttműködés, összezárnak a kormányt kritizáló erők. Ha valamitől, ettől félhet Orbán Viktor – mondta a Klubrádióban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a fővárosi tüntetéssorozat kapcsán. Az ellenzéki párt vezetője szerint, ha a folyamat továbbmegy, akkor sem fog mindjárt megbukni a kormánypárt, de a jövő évi választásokon alaposan el lehet verni a Fideszt.

Nagyon segítőkészek voltak egymással az elmúlt napokban az ellenzéki erők, mióta elkezdődtek a kormányellenes parlamenti és utcai demonstrációk Budapesten. Az ellenzéki pártok között valamiféle szövetség alakult ki, összezárnak, amit. jó látni, ezt kell tovább fejleszteni – mondta a Megbeszéljük című műsorban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

A politikus szerint ha valamitől, ettől félhet Orbán Viktor miniszterelnök. Ez az új típusú ellenzéki együttműködés tehát a recept a Fidesz ellen. Nem azt kell azonban nézni, hogy jövő héten megbukik-e a Fidesz, mert nem fog, de jövőre lesz két választás, és azon el lehet agyabugyálni – fogalmazott Fekete-Győr András.Hozzátette, 2006 óta nem látott ilyen elszánt és dühös tüntetőket az utcákon, akik közt rengeteg a fiatal.

A politikus a Klubrádióban arról is beszélt, tragikomikusnak tartja, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azzal vádolja őket, átláthatatlan a gazdálkodásuk, mert nem szolgáltatnak róla adatokat. A pártelnök szerint bár a Momentum új székhelyre költözött, számtalanszor bejelentették az ÁSZ-nak, hol érheti el őket, és arra is rákérdeztek, hogyan tudják eljuttatni a gazdálkodásukról szóló adatokat – tette hozzá Fekete-Győr András, aki kijelentette, a Momentum pénzfelhasználása teljes mértékben átlátható.

A pártelnök szerint az ÁSZ célja a folyamatos nyomasztás, a félelemkeltés, de nem kell megijedni, akkor sem ha elvonnák a Momentum állami támogatását. Mint mondta, azt látja, hogy sokan támogatnák a Momentumot, lehet alapozni a civilektől érkező anyagi segítségre.

A rendőri fellépésről a csütörtök esti tüntetésen Fekete-Győr András azt mondta, meglepte, hogy az egyenruhások ennyire túlreagálták a demonstrációt, mert eddig úgy tűnt, a testület a 2006-os utcai megmozdulások óta sokkal profibbá vált, jobban tudja, hogyan kell helyesen kezelni az ilyen helyzeteket.

Szerinte megalapozatlan volt, hogy a rendőrök bevitték és rabosították Donáth Annát, a párt alelnökét, és az ügyvédjétől is elzárták, mert színes füstködgyertyát tartott fel a tömegben. Bár mint Fekete-Győr András mondta, nála is volt ilyen – és Donát Annától eltérően el is hajította a rendőrök felé –, teljesen veszélytelen, játékboltban kapható eszközről van szó. A túlkapások közé sorolta azt is, hogy több tüntetőt csak akkor engedtek el a rendőrök, ha kamerába mondták a nevüket és adataikat.

Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnöke a Megbeszéljük december 14-ei, pénteki adásában nyilatkozott. A riporter Bolgár György volt.
Címlapfotó: Facebook

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szénási Sándor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »