Másképp tüntetne TGM - 2018.12.14
Hallgassa meg
„Gondolkodást és ellenállást” - így foglalta össze a napokban zajló tiltakozó akciók lényegét és tanulságát Tamás Gáspár Miklós, a csütörtöki tüntetés egyik szónoka a Reggeli Gyorsban.

Belpolitikai fordulópontnak tartja a szerdán kezdődött kormányellenes tüntetés-sorozatot Tamás Gáspár Miklós filozófus. A csütörtöki demonstráció egyik szónoka szerint a mostani demonstrációkra a kormánynak is figyelnie kell, hiszen a közvélemény egyre rosszabbul tűri az önkényeskedést, az agresszivitást. Rettenetes rezsimmel van dolgunk – tette hozzá.

„Beérett a gyűlölet vetése” - mondta Tamás Gáspár Miklós, utalva Orbán Viktor politikájára és egyben a csütörtök éjszakai, Kossuth téri összecsapásra. A néhány száz diák által kezdeményezett demonstráció karaktere órák alatt megváltozott, elhalkult a „Diák munkás szolidaritás” jelmondat, az irányítást focidrukkerek és jobbikosok vették át és az erőszakoskodók partnerre találtak a rendőrségben.

TGM ezért arra hívta föl a figyelmet, hogy -bár a düh és a felháborodás jogos- gondolkodniuk kellene azoknak, akik egy tüntetést elindítanak és kontrollálniuk kellene a megmozdulást. A mostani demonstrációk laza, spontán szerveződések. Arra a felvetésre, hogy a szakszervezetek januárra szerveznek tiltakozó akciókat, sőt általános sztrájkot, azt válaszolta: már most is késő lenne.

Tamás Gáspár Miklóst a Reggeli Gyors december 14-ei, pénteki adásában Pálinkás Szűcs Róbert és Pikó András riporterek kérdezték. Az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg.
A címlapi fotó TGM Facebook-oldaláról származik.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Zentai Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »