Nem csak a rabszolgatörvénnyel van baj - 2018.12.13
Hallgassa meg
A jelenlegi törvények -beleértve a rabszolgatörvényt is- lealacsonyítják, kizsigerelik a négy és fél millió munkavállalót. Ezért egy Nemzeti Munkaügyi Kerekasztal összehívását javasolja a közalkalmazottak szakszervezete.

Az összes olyan törvényt újra kellene tárgyalmi, amely a munka világát szabályozza, de nem a parlamentben, hanem egy kerekasztalnál. Ezzel a javaslattal állt elő az MKKSZ, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Boros Péterné elnök elmondta, hogy olyan feszültség van a társadalomban, amelyet másképp nem lehet feloldani.

A jelenlegi törvények lealacsonyítják, kizsigerelik a mintegy négy és fél millió munkavállalót. Egyeztetésre hívják tehát a pártokat, a szakszervezeteket, civil szervezeteket, önkormányzati érdek-képviseleteket és munkaadókat.

Emlékeztetett arra, hogy a majd 30 évvel ezelőtti rendszerváltást is tárgyalások előzték meg, éppen azért, hogy konszenzust teremtsenek és megőrizzék a társadalmi békét. Az elnök szerint nem az utcán kell megoldani a problémákat, nem ott kell a munkavállalók érdekeit védeni, és a sztrájk is arra való végső soron, hogy kikényszerítse a tárgyalást.

Boros Péterné arról is beszélt a Reggeli Gyorsban, hogy a kormánynak figyelnie kell a társadalmi igényekre, többet kell törődnie a munkavállalókkal, a Nemzeti Munkaügyi Kerekasztal pedig képes lesz nyomást gyakorolni rá.

Az MKKSZ elnökével Rózsa Péter riporter készített interjút a Reggeli gyors december 13-ai, csütörtöki adásában. A beszélgetés hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!
Címlapi fotó: Pixabay

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Selmeci János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »