Több millió forintot talált a Feneketlen-tóban, anno - 2018.12.05
Hallgassa meg
A főváros közepén nádasokat és kacsákat ringató, a tájba harmonikusan illeszkedő állóvízhez kötődő személyes történeteket hívott elő az Anno Budapest. A becsületes búvár és a nagy pénz.

A neve alapján a végtelenség érzetét keltő újbudai természeti és városi szépség, a Feneketlen-tó volt az Anno Budapest december eleji témája.

Miért pont? Mert a műsorkészítők úgy tudták, rengeteg érdekes történet kering a városi forgalma főútjaitól pár méterre fodrozódó állóvízzel kapcsolatban. Az egyik még a kétezres évekből való, amikor egy búvár, aki tisztította a tavat talált nagyjából hárommillió forintot, és becsületesen le is adta a rendőrségen, ahol azt mondták neki, ha egy éven belül nem jelentkezik érte senki, akkor ő kapja meg a pénzt. Aztán telt múlt az idő...

Hogy mi lett a történet vége, azt a búvártól hallgathatják meg a műsor cikk elején kattintható hangfelvételéről.

Persze, több más betelefonálónak is voltak érdekes történetei a Feneketlen-tóról. Kiderült, hogy egyáltalán nem feneketlen, mindössze négy méter mély, igaz, nagyjából egy méternyi iszapot még hosszá kell számolni. Volt, aki arra emlékeztetett, hogy régebben még teknősök is éltek benne, amelyeket aztán átköltöztettek az állatkertbe.

Szó esett a Budai Parkszínpad legendás koncertjeiről, a közeli katolikus templomban tartott beat misékről, csillagfényes fürdőzésekről is. Másoknak a tó körüli futópálya, vagy éppen a játszótér jutott eszükbe. Kiderült az is, hogy a Pál utcai fiúk című film külföldi szereplői a kőhajításnyira lévő szállodában laktak egykor. 

Az Anno Budapest műsorvezetője Pálinkás Szűcs Róbert volt.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szabó Kati
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »