Az LMP hétpárti egyeztetést kezdeményez - 2018.11.15
Hétpárti egyeztetést kezdeményez az LMP egy széleskörű politikai konszenzus kialakítása érdekében a migrációs krízissel kapcsolatban - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt két társelnöke.
Keresztes László Lóránt közölte: pártjuk a valós okok feltárásában és az arra adott reagálásokban látja a megoldást, szemben a kormányzat "ad hoc" és "tüneti kezelés jellegű" intézkedéseivel. Hozzátette: az egyeztetésen választ várnak a kormánytól a többi közt arra, milyen nemzetközi kampány zajlik az országgal szemben az ügyben. A politikus úgy ítélte meg: mindez csak "kétségbeesett vagdalkozás" a nemzetközi politikában már elszigetelődött, így cselekvőképtelen kormányzat részéről.

Az egyeztetés legfontosabb elemének egy olyan javaslat elfogadását ítélte, amely megmutatná, hogy a mindannyiunk életére hatással lévő folyamatokról széleskörű konszenzus alakítható ki.
Demeter Márta ezen dokumentum fontos részének nevezte pártja országgyűlési határozati javaslatát, amelyet azonban a kormányoldal már elutasított. Ennek része az unió külső határainak megerősítése, és egy olyan uniós költségvetés mielőbbi elfogadása, amely jelentős védelmi forrásokat tartalmaz. Hozzátette: az uniónak sokkal inkább törekednie kellene a migráció valós okainak feltárására és aktívabb beavatkozásra a kibocsátó országokban. Szólt a többi közt hazai rendvédelmi állomány megfelelő munkakörülményeinek javításáról is.
Feltette a kérdést: az Országgyűlés előtt lévő, a migrációval kapcsolatos módosításban szereplő honvédelmi veszélyhelyzet fogalma mennyiben különbözik a már jelenleg is létező tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettől? A javaslat vállalhatatlan elemének nevezte, hogy az szerinte "vissza akarja csempészni" a magyar jogrendbe a letelepedési kötvények konstrukcióját.

Bírálta azt is, hogy a kormány annyira védi a határt, hogy azon gond nélkül átjön a volt macedón miniszterelnök. Demeter Márta kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el ellene hivatali visszaélés gyanújával. Azt felelte: ha egy képviselő ellen azért indul eljárás, mert végzi a munkáját és ellenőrzi a kormány tevékenységét, akkor áll elébe.

(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Berecz Anna
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »