Nem állnának meg az eddigi kedvezményeknél az építők - 2018.11.07
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Jól járnak a vásárlók és a kivitelezők is a lakásépítési kedvezményes áfa továbbélésével. Különösen az építőipari vállalkozóknak jött jól az intézkedés, akik további könnyítéseket is szeretnének – erről beszéltek a téma szakértői a Klubrádióban.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint a kedvezményes lakásáfának köszönhetően könnyebben lehet majd teljesíteni a már megkötött szerződéseket és az beruházókon sem lesz olyan nyomás, hogy minél előbb végezni kell az építkezésekkel.

Koji László hozzátette, hogy bár a javaslataik nagy része bekerült a kormány előterjesztésébe, további kedvezményeket szeretnének, így tovább tárgyalnak az illetékes minisztériumokkal.

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a beruházók és a vásárlók is jól járnak a kedvezményes áfával, hiszen akkor sem fog jelentősen drágulni egy ingatlan, ha a munkaerőhiány miatt csúszik az átadása.

Balogh László szerint egyes építőipari vállalkozók különösen jól járhatnak, hiszen sok projektek már a 27 százalékos áfára számítva áraztak be, így az, hogy alkalmazni lehet majd a kedvezményt, a vállalkozók hasznát fogja növelni.

A hosszabbítást Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be. E szerint a kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Halper László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »