Zöld Híd: Megnyílnak majd a pénzcsapok, csak Gémesinek előbb el kellett mennie - 2018.11.07
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Miután Gémesi György lemondott a Zöld Híd Kft.-t tulajdonló szervezet elnöki posztjáról, rendeződhet Pest és Nógrád megyékben a szemétszállítás ügye – mondta a Klubrádiónak a munkát végző cég ügvezető igazgatója.
Elsősorban egy Gémesi György ellen irányuló, politikai indíttatású ügynek tartja a Zöld Híd Kft. ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd a szemétszállítás körül kialakult botrányt.

A Klubrádiónak azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a finanszírozási problémák abból is adódtak, hogy a kormány a jövőben egy másik, egy hozzájuk közelebb álló céget szán a munka elvégzésére.

Ez az egyik forgatókönyv, a másik életszerű változat, azonban az, hogy miután Gémesi György lemondott a Zold Híd Kft. tulajdonló társulás elnöki posztjáról, és ügyvezetőként ő is jelezte távozási szándékát, lényegében a korábbi állapot áll vissza, és a cég esetleg más néven tovább szállítja a szemetet, mert a térségükben nincs más közszolgáltató, amely el tudná látni a feladatait. Miután Gémesi György lemondásával a politikai feltétel adott, „helyre fognak itt állni a dolgok, meg úgy gondolom, a pénzcsap is meg lesz nyitva” – fogalmazott Gyenes Szilárd.

A kft az egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási vállalkozás, amely Pest és Nógrád megyék több mint száztíz településén 360 ezer lakó szemétszállítását végzi. Tulajdonos az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás. Ennek elnöki posztjáról mondott le hétfőn, Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Döntését azzal indokolta, hogy a kormányzat amúgy is eltávolíttatta volna a társulásban tag fideszes vezetésű önkormányzatok közreműködésével.

A Zöld Híd október 25-én jelentette be, hogy leállítja 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a kukaholdingtól. Ezek után október végén a katasztrófavédelem vette át a cégtől a feladatot, majd megvonták a Zöld Hídttól a szemétszállítási jogosítványt.

Gyenes Szilárd szerint a cégnél eddig havonta 130 millió forint lyuk keletkezett a normális szakmai munkához szükséges költségvetésben, így pedig szerinte nem lehet tovább folytatni a munkát.

Gyenes Szilárd , a Zöld Híd ügyvezető-igazgatója kiemelte, hogy miután a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt, szerinte aggályos módon, hatóságként működve megvonta a Zöld Híd Kft. megfelelési engedélyét, még hat hónapig kell ellátniuk a szolgáltatást, amit, egyelőre a katasztrófavédelem finanszírozása mellett, meg is fognak tenni.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »