Szemét ügy: Gémesi inkább maga ment, nem akarta, hogy mások mondassák le - 2018.11.06
Hallgassa meg
Távozik az ország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási társulásának éléről Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Lemondása kapcsán cáfolta, hogy valaha is politikai utasításokat adott volna a térség szemétszállítását végző cégnek. Gémesi szerint a szemétválságnak egészen más oka van, és ezt egy nagy nemzetközi auditáló cég bevonásával akarja tisztázni.

Megelőzte eltávolítását, és maga mondott le a Zöld Híd Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról. – közölte Gémesi György Gödöllő polgármestere a Klubrádió Esti Gyors című műsorában. Viszont még legalább három hétig ő irányít, ugyanis leghamarabb akkor lehet összehívni a tisztújító közgyűlést.

Addig azt tervezi, hogy a céget átvilágíttatja egy nagy nemzetközi auditáló céggel, amelynek minden adatot rendelkezésre bocsájtanak a munkához. A cél, hogy kiderüljön, ki a felelős a szemétszállítási krízisért – mondta Gémesi György.

Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról távozó polgármester hozzátette, adatokkal tudják bizonyítani azt, hogy több mint 1 milliárd forinttal csökkent a Zöld Híd Kft-nek nyújtott támogatás.

A cég az egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási vállalkozás, amely Pest és Nógrád megyék több mint száztíz településén 360 ezer lakó szemétszállítását végzi.

Gémesi György annak ellenére döntött a lemondás mellett, hogy a Zöld Híd felügyelő bizottsága szerint a cég menedzsmentje mindent megtett a szemétszállítás megfelelő működtetéséért. A társaság vezetői nem hátráltatták a hulladékszállítás működését.

A Fidesz azonban politikai okokat emleget a Zöld Híd Kft ügyében. Vécsey László, Gödöllő térségének kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a szemétválság során előtérbe került cég és a regionális önkormányzati társulást vezető Gémesi György, nem gazdasági, hanem politikai okokból döntött arról, hogy felfüggeszti a szemétszállítást 116 Pest és Nógrád megyei településen.

A kormánypárti politikus ezt azzal magyarázta, hogy az ország egyéb területein működő hulladékgazdálkodási rendszerek, amelyek hasonló forrásokból gazdálkodnak, el tudják látni a feladatukat.

Gémesi György a Klubrádiónak cáfolta, hogy bármikor politizáltak volna a társulásánál, illetve politikai utasításokat adtak volna.

A Zöld Híd október 25-én jelentette be, hogy leállítja 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a kukaholdingtól. Ezek után október végén a katasztrófavédelem vette át a cégtől a feladatot, majd megvonták a Zöld Hídttól a szemétszállítási jogosítványt.

A Gémesi Györggyel az Esti Gyorsban készített interjú hangfelvételét a cikk elején kattinthatja. A riporter Pikó András volt.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Papp Réka Kinga
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »