Megtalálták a hétfőn eltűnt hajléktalanokat - 2018.10.19
Hallgassa meg
Az utcán élést tiltó szabály nem szüntette meg a hajléktalanságot, a nélkülözőknek ettől nem lett szállásuk, csak nem mernek a frekventáltabb helyeken mutatkozni. Kapualjakban, félreesőbb városrészekben húzzák meg magukat.
Csomópontok, aluljárók helyett most az utcán, kapualjakban vannak a hajléktalanok és csak nagyon kis részük ment be a szállókra, a civilek továbbra is megtalálják őket – erről a Budapest Bike Maffia vezetője, Havasi Zoltán beszélt a Reggeli Gyorsban.

A hajléktalanokat segítő szervezet alapítója szerint az utóbbi napok azt mutatják, hogy az utcán élők ellen bevezetett szigorítás nem oldotta meg a problémákat.

Havasi Zoltán hangsúlyozta, a nappali és éjszakai melegedők továbbra sem jelentenek alternatívát, illetve ha valóban minden hajléktalan bemenne a szállókra, azt nem bírná el a rendszer.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó szabályozás október 15-én, hétfőn lépett hatályba. A szigorítás első napján Budapest nagyobb aluljáróiból, forgalmasabb köztereiről eltűntek a fedél nélküli emberek, de a szállókra jelentkezők száma nem nőtt.

Az Index csütörtöki cikkében nyilatkozók is arról beszéltek, hogy a szigorítás tehát nem oldotta meg a hajléktalanság problémáját, csak új életmódra kényszerítette a nélkülözőket, akik tartva a büntetéstől, félreesőbb helyekre vonultak.

(Klubrádió, Index)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nagy Nikolett
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »