A panelházakban élőket komolyan sújtja a lakástakarékpénztárak állami támogatásának eltörlése – MSZP - 2018.10.18
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Az MSZP szerint különösen sújtja a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megvonása a panellakásban élőket, az Orbán-kormány lemondott róluk.
Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke elmondta, hogy a panellakásokban nem fideszes oligarchák, nem olyanok laknak, akik úszómedencét és szaunát szeretnének lakástakarékpénztári megtakarításukból építeni, hanem egyszerűen szeretnék komfortosabbá tenni lakásukat.
A szocialista politikus azt hangsúlyozta, hogy ma Magyarországon 777 ezer lakott panellakás van, az azokban élő közel kétmillió embertől egy éjszaka alatt vonták meg a komfortosítást, a felújítás, a szigetelés, a lakásbővítés lehetőségét.
Szóvá tette azt is, hogy a kormány már akkor lemondott a panellakásokban élőkről, amikor közel 100 milliárd forintnyi uniós forrást inkább a középületek korszerűsítésére fordított ahelyett, hogy ezeknek a lakásoknak felújítására írt volna ki pályázatot.

Nem tartja helyesnek a lakástakarékok állami támogatásnak megszüntetését a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége sem, ezért alternatív javaslatot dolgoztak ki, amit el is juttattak el a kormány képviselőinek, köztük a fideszes Bánki Eriknek. 

Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége elnöke a Reggeli Gyorsban elmondta: szükség lenne egy államilag támogatott lakásfelújítási alap kialakítására, de szerinte azt a Nemzeti Otthonteremtési Közösségektől és a Családi Otthonteremtési Kedvezménytől függetlenül kellene felállítani. Kaplonyi György hozzátette, hogy az állami támogatás eltörlésével a társasházak lakásfelújítási alapjaiban akár 30 százalékos hiány is kialakulhat, amit a lakóknak kellene kipótolnia.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »