A Jobbik akadályozza a kormányfő utazásainak parlamenti vizsgálatát – Arató Gergely - 2018.10.18
A Demokratikus Koalíció választ vár a Jobbiktól arra: "ha már a DK-t másolva maga is ellenállást hirdetett", miért akadályozza, hogy parlamenti eszközökkel vizsgálják ki Orbán Viktor miniszterelnök utazásait. A kormányfő ugyanis a kormányzati megrendeléseken meggazdagodó Garancsi istván meghívására egy 17 milliárd foirntos luxusrepülőgépen utazik külföldi focimeccsekre. Orbán Viktor, amikor az utazásairól krédezték a parlamentben, azt mondta, hogy harminc éve így utazik és a jövőben is fog. A DK szerint a gond az, hogy ezt fel kellene tüntetnie a vagyonbevallásában, amit eddig soha nem tett meg.
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy egy vizsgálóbizottságban, parlamenti keretek között kívánták tisztázni, hányszor, hova és mennyiért repült Orbán Viktor miniszterelnök magáncégek gépjein. 

A kezdeményezéshez azonban azért nem jött össze a szükséges negyven képviselő támogatása, mert a Jobbik visszautasította azt, arra hivatkozva: az ügyben már feljelentést tettek, a nyomozás alatt pedig nem lehet vizsgálóbizottságot létrehozni. 

A DK politikusa szerint azonban ez az érvelés gyenge lábakon áll, hiszen a nyomozás még nem kezdődött el, és szerintük nem is lehet abban bízni, hogy Polt Péter legfőbb ügyész elindítaná azt, miután már sokszor bizonyította: "nem a jogot, hanem pártérdekeket szolgál".
(MTI, Klubrádió )
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Neuman Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »