A Legfőbb Ügyészség kezdeményezi a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését - 2018.10.17
Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Polt Péter legfőbb ügyész a fideszes Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt - közölte az ügyészség.

A gyanú szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. A mentelmi jog felfüggesztése esetén nyílik lehetőség Simonka György gyanúsítotti kihallgatására.


Dr. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Klubrádiónak azt mondta, hogy a gyanú szerint Simonka György és társai több mint 1,4 tized milliárd forint vagyoni kárt okoztak .


Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, aki korábban több terhelő bizonyítékot hozott nyilvánosságra Simonka György ügyeivel kapcsolatban azt mondta: botrányos, hogy az ügyészség csak most, hónapokkal, évekkel később lépett az ügyben.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Hajdu Zsófia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »