Esendőség és emberi nagyság - 2018.10.18
Hallgassa meg
Vásárhelyi Miklós életút-elbeszélésének újabb részlete hangzott el a Belső közlésben, az '56-ot követő megtorlás és a börtön utáni évekről. A Klubrádió irodalmi műsorának második felében Parti Nagy Lajost köszöntöttük 65. születésnapja alkalmából olyan dalokkal, amelyeknek ő írta a szövegét.

A Belső közlés október 15-ei, hétfői adásában folytattuk Fodor Tamás felolvasását Vásárhelyi Miklós életút-elbeszéléséből, amelynek első része Vásárhelyi születésének 101. évfordulója előtt egy nappal hangzott el.

Abban az adásban az 1944. március 19. és 1956. november 4. közötti részletek hangzottak el, az október közepi műsorban pedig a megtorlás és a börtön utáni évek elbeszélése következtek Vásárhelyitől, aki 1956-ban a második és a harmadik Nagy Imre-kormány sajtófőnöke volt.

Vásárhelyi emlékezésének különlegessége, hogy az elbeszélő nem hallgat el semmilyen részletet a mítosz vagy a hősiesség oltárán, s éppen a történtek és a szereplők esendősége adja meg a cselekvők nagyságát. A szöveget Kozák Gyula formálta irodalmi értékkel bíró írásművé tavaly, Vásárhelyi Miklós születésének századik évfordulójára.

Az irodalmi műsor második felében Parti Nagy Lajost köszöntöttük 65. születésnapja alkalmából azokkal a dalokkal, amelyeknek ő írta a szövegét Witold Gombrowicz Operett című darabjának 2004-es, Bárka Színház-beli előadásához.

A Belső közlés szerkesztője Pályi Márk, műsorvezetője Marton Éva volt, az október 15-ei rész hangfelvételét a cikk elején kattinthatja! Aki kifejezetten Vásárhelyi elbeszélésének 1945 és a börtön közötti eseményeire kíváncsi, október 23-án reggel 7 és 8 között meghallgathatja azt. Az eddigi adások megtalálhatóak a műsor blogján, a http://belsokozles.blog.hu címen is.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Ámon Betti
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »