Ezt az elvonást nem pótolná a csok - 2018.10.16
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hideg zuhanyként érte az ingatlanpiacot, hogy a lakástakarékkal spórolóknak nem adhat több pénzt az állam. Ez főleg azoknak az életét nehezíthetné meg, akik havonta csak pár ezer forintot tudnak félretenni lakásfelújításra – mondták ingatlanszakértők a Klubrádióban.
Az állami támogatás megszüntetése a lakástakarék-pénztári rendszer végét jelentené az énpénzem.hu felelős szerkesztője, Lovas Judit szerint.

A szakértő kiemelte, hogy a megspórolt pénz jellemzően felújításra költik a lakástulajdonosok, illetve a társasházak is, a törvény elfogadása szerinte azoknak az alacsonyabb keresetű embereknek az életét nehezítené meg, akik havonta csak pár ezer forintot tudnak félretenni.

Lovas Judit szerint a gyermekvállaláshoz kötött családi otthonteremtési kedvezmény (csok) nem alternatívája a lakástakarékoknak.

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, Balogh László szerint az állami támogatás megszűnése nem csak a pénzügyi szolgáltató cégeket, hanem a lakosságot is negatívan érintheti, csökkenhet a megtakarítási hajlandóság, ami hatással lesz a felújítandó ingatlanok minőségére és így a lakáspiacra is.

Balogh László kiemelte, hogy a magas állami támogatás népszerűvé tette a lakástakarék-pénztárakat, és bár az elmúlt hónapokban már voltak pletykák az állami támogatás csökkentéséről, a teljes megszüntetés híre hideg zuhanyként érte a piaci szereplőket.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szakonyi Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »