Költők is tüntetnek a hajléktalantörvény ellen - 2018.10.12
Hallgassa meg
A Város Mindenkié csoport írókkal és költőkkel közösen tiltakozik a hajléktalanság büntethetőségéről szóló törvény ellen. A demonstráción írók egy-egy mondatát olvassák fel, amivel arra reagáltak, hogy Magyarországon ezentúl tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.
Tüntetésen áll ki a hajléktalanok és az emberséges bánásmód mellett – költőkkel közösen – a Város Mindenkié csoport – mondta el a Klubrádiónak Udvarhelyi Tessza aktivista.

A demonstrációt október 14-én, vasárnap 17 órakor rendezik a Kossuth téren, egy nappal azelőtt, hogy hatályba lép a szabálysértési törvény módosítása, amely minden eddiginél szigorúbban bünteti a közterületen élő hajléktalan embereket.

A demonstrációt Erdős Virág költő, író kezdeményezésére, és vele együtt szervezi a civil társaság. A tüntetésen írók egy-egy mondatát olvassák fel, amivel a szigorításra reagáltak, miszerint Magyarországon tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Az aktivista elmondta, 2010 óta küzdenek az ellen, hogy a kormány az ország egyik legsúlyosabb szociális problémáját büntető törvényekkel kezelje, ezzel még kilátástalanabb és megalázóbb helyzetbe taszítva annak elszenvedőit.

A hajléktalanság büntetése embertelen, igazságtalan és értelmetlen döntés, egy olyan országban, ahol eközben nincs normális lakáspolitika – tette hozzá.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »