Jó hír az Ausztriában dolgozó magyaroknak - 2018.10.11
Hallgassa meg
Osztrák adóhivatali információk szerint az Ausztriában munkát vállaló magyarok jövőre sem kapnak kevesebb családi pótlékot, mint eddig – nyilatkozta a Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas megyei vezetője.

Nem valószínű, hogy január elsejétől csökkenni fog az Ausztriában dolgozó uniós állampolgárok otthon hagyott gyerekei után járó családi pótlék – mondta a Klubrádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas Megyei képviseleti vezetője, Horváth Csaba. Az érdekképviselet munkatársa az osztrák adóhivataltól kapott információkra hivatkozva nyilatkozott a Reggeli Gyors című műsorban.

A magyar szakszervezet napi kapcsolatban van a családtámogatásokat ellenőrző az osztrák adóhivatallal, a szervezet pedig azt közölte, tudomásuk szerint a kérdés egyelőre nincs az ausztriai parlament előtt, tehát a magyarok megnyugodhatnak, 2019. január 1-jétől biztosan nem fog csökkenni a gyermekeik után járó juttatás. eddigi juttatás – hangsúlyozta Horváth Csaba.

A bécsi kormány azzal érvel, hogy az Ausztriában munkát vállaló külföldiek otthon hagyott gyermekei után járó család pótlékot nem az osztrák, hanem az anyaország által osztott juttatáshoz kell igazítani. Utóbbi az EU keleti tagállamaiban lényegesen alacsonyabb, mint Ausztriában, így a volt szocialista országokból érkezett dolgozók a hazájukban maradt gyerekeik után a mostaninál kisebb összeget kapnának az osztrák államtól. Horváth Csaba szerint azonban ez ellentétes lenne az uniós szabályokkal.

A szakszervezeti vezető hozzátette, folyamatosan nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és már meghaladja a 94 ezret, a téli szezonra pedig megközelítheti a 100 ezret. Az érdekképviselet munkatársa szerint ha csökkentenék is a családi pótlékjukat – mintegy 40 százalékkal, ahogy erről szó volt –, az itthoni mércével még mindig jó pénz lenne, tehát a magyaroknak a jövőben is megérné munkát vállalni a szomszédos országban. 

Horváth Csaba megjegyezte, könnyen elképzelhető, hogy a hírek szerint hamarosan elbocsájtandó közigazgatási dolgozók közül, ha valóban elvesztik az állásukat, sokan külföldre mennek majd dolgozni.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
M. Dénes Tamás
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »