Nem akar hatalmat az új magyar párt, csak segíteni - 2018.09.25
Hallgassa meg
Szociálisan rászorulókat és menekülteket támogató szervezetként akar működni az Éjjeli Őrség nevű párt, amelyet a Migration Aid vezetői alapítottak a hétvégén. A párt létrehozásával a bevándorlási különadót akarják elkerülni. Egyelőre a Migration Aid alapítvány is marad, de ha az adóhatóság úgy dönt, meg kell fizetnie a plusz terhet, megszüntetik a civil szervezetet.
Alakuló ülést tartott vasárnap a Migration Aid alapítvány vezetőinek pártja, az Éjjeli Őrség, amit azért hoztak létre, hogy semmiképpen se keljen bevándorlási különadót fizetniük. Pártokra ugyanis nem vonatkozik az új teherről szóló törvény – erről az alapító beszélt a Klubrádiónak.

Siewert András szerint már az alapítvány is célpontja volt a kormányzati kommunikációnak, szerinte ez a párttal is így lesz. Ennek jele, hogy a parlament igazságügyi bizottságát összehívták keddre, hogy önálló napirendi pontként tárgyalja „a Migration Aid párttá alakulásával kapcsolatos törvényességi kérdéseket – mondta. Az alapítvány munkatársa szerint azonban mindent a törvényeknek megfelelően csinálnak, ezért csak a kommunikáció szintjén támadhatják őket.

Siewert András kiemelte, másképp akarnak működni, mint a többi párt, elsősorban nem a parlamenti politizálás, hanem a rászorulók segítése a céljuk. Megjegyezte, az alapítványnál dolgozók többsége apolitikus, nem szeretnek részt venni a hatalmi harcokban, ezért sem akarnak más pártok nyomvonalán haladni. Pártként nem csak a Magyarországon státust kapott menekülteknek, hanem általában a szociálisan rászorulóknak is segíteni akarnak, tehát kiterjesztették a tevékenységüket – tette hozzá.

Siewert András arról is beszélt, hogy a Migration Aid alapítvány egyelőre megmarad, de adományokat nem fogadnak mindaddig, amíg az adóhatóságtól nem kapnak választ arra a kérdésükre, hogy vonatkozik-e rájuk a bevándorlási különadó. A NAV harmincnapos válaszadási határideje egy nap múlva, szeptember 26-án lejár.
Ha elkerülhetetlen lenne a különadó megfizetése, akkor a Migration Aid alapítványt kifuttatják, 25 százalékos terhet nem akarnak leróni, értelmét sem látják, és kommunikálni is nehéz lenne az adományozók felé – tette hozzá.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bíró Bori
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »