A fideszesek nem szavazták meg a szexuális zaklatás elleni javaslatot az Európai Parlamentben - 2018.09.14
Hallgassa meg
A fideszes képviselők nem támogatták a munkahelyen, nyilvános térben és a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás elleni javaslatot az Európai Parlamentben – hívta fel a figyelmet Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője. Közölte, hogy Járóka Lívia sem támogatta az indítványt, pedig a szakbizottságban korábban megszavazta.
Ujhelyi István szerint a Fidesz ezzel ismét bebizonyította, hogy miként viszonyul a nőkhöz, a női szerepekhez és az erkölcshöz.
A Fidesz hosszú ideje blokkolja a nőkkel szembeni erőszak elleni isztambuli egyezmény ratifikálását, most pedig nem támogatták, hogy egységes fellépés legyen a munkahelyi szexuális zaklatások ügyében – hangsúlyozta a szocialista európai parlamenti képviselő. Hozzátette, hogy az egyébként érdemi többséggel elfogadott javaslat arra is kitért, hogy egyre elterjedtebb a parlamenti képviselőnőkkel szembeni - elsősorban a politikai ellenfelek soraiból érkező - pszichológiai és szexista zaklatás, amelynek mielőbb elejét kell venni. 

A Fidesz, amelynek képviselői rendszeresen alpári stílusban "beszólnak" a női képviselőknek, nyilván magára ismert ennél a bekezdésnél – írta Ujhelyi István. Szerinte érthetetlen, hogy a Fidesz miért gátolja immár sokadik alkalommal a nőkkel szembeni erőszak megelőzését és megakadályozását, különösen érthetetlen ez a Fidesz hölgypolitikusai részéről.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »