Iványi Gábor kenyeret és almát visz azoknak a menekülteknek, akiket a magyar hatóságok éheztetnek - 2018.08.19
Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője kenyeret, halat és almát visz holnap azoknak a menekülteknek, akiket a magyar hatóságok a tranzitzónában éheztetnek.
A keresztény hívőkhöz és az egyház szimpatizánsaihoz fordult felhívásában Iványi Gábor, arra kérve őket, hogy vegyenek részt ebben az akcióban.
Egy menekültnek naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnének adni. Az élelmiszercsomag értéke 300 forint, az akció költségeit mindaddig vállalják, amíg nem kapnak megfelelő külső támogatást. Ha a magyar hatóságok a vizet is megvonják a tranzitzónában tengődő menekültektől, akkor ezt napi másfél liter vízzel egészítenék ki.
A napokban derült ki, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal jogértelmezése szerint a magyar-szerb határnál lévő tranzitzónába érkező, menedékkérelmet benyújtó személyeket mindenképpen kiutasítják, ezért a hatóságoknak nem kötelességük ellátást biztosítani az ott lévőknek. A gyerekek kapnak enni, a felnőttek nem.
Az Evangéliumi Testvérközösség felszólítja a magyar kormányt, hogy azonnal vessen véget ennek a kínzásnak. Mint írták, ez a bánásmód hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan. Méltatlan a magyar zsidó-keresztény vagy humanista hagyományokhoz. Ez az eljárás emberiesség elleni bűn. Azt hangsúlyozták petíciójukban, hogy különös abszurdum, hogy ez az intézkedés Szent István és az új kenyér ünnepi időszakában történik.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Göczey Zsuzsa
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »