Először nekünk adjatok fizetésemelést! – üzentek a beosztottak a minisztereknek - 2018.08.14
Hallgassa meg
Nem a saját juttatásának emelésével kellene kezdenie egy vezetőnek a fizetések növelését – mondta a miniszteri járandóságok emelése kapcsán a Klubrádiónak a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, Földiák András. Úgy látja, a lépés a munkavállalók elégedetlenségét csak tovább növeli, ezért a közszférában is szükség lenne a bérek rendezésére, méghozzá belátható időn belül.
Nagyon rossz üzenete van annak, hogy a miniszterek fizetését előbb emelték meg jelentősen, mint másokét, akik közalkalmazottként dolgoznak – erről a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, Földiák András beszélt.

Az érdek-képviseleti vezető szerint a közszférában máshol is szükség lenne a bérek rendezésére, méghozzá belátható időn belül.

A miniszteri juttatások növelése tovább növeli majd a munkavállalók, illetve a közalkalmazottak már így is nagyon erős elégedetlenségét. Sőt, nem arról van szó, hogy az emberek mérgesek, morgolódnak hanem arról, hogy egyszerűen elmennek, ott hagyják a közszférát. Földiák András szerint ebben a szegmensben nagyon sok a betöltetlen állás, és még több lesz, miközben 150 ezer ember tizenegyedik éve nem kapott semmilyen béremelést.

A szakszervezeti vezető hozzátette, jövő január 1-től a kormányzati tisztviselők bérét, az ígéretek szerint megemelik, de még így is marad 90 ezer ember, akiét továbbra sem, az egyéb ágazatokról nem is beszélve, ahol szintén nagy szükség lenne a béremelésre.

Mint a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke megjegyezte, nincsenek az ellen, hogy emelkedjen a miniszterek bére – jó munkát is kívánnak nekik a nagyobb összeghez –, de rövid időn belül máshol is szükség lenne béremelésre.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Magyarország egyik legnagyobb szakszervezeti szövetsége. Szinte valamennyi tagszakszervezete a közszférában dolgozókat tömörít.

A kormány.internetes portálján augusztus 13-án, hétfőn jelent meg a miniszteri illetmények változásáról szóló hír. A tárcavezetők többsége a korábbi 1 101 900 forint helyett 1 782 100 forintot keres majd havonta. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek kicsivel kevesebb az emelése, ő az eddigi 1 101 900 helyett 1 633 300 forintot vihet haza.

Két további miniszternek azonban majdnem ötszörösére növekedik a bére, azzal az indoklással, hogy ők nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el. Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli miniszterének és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszternek korábban szintén 1 101 900 forint járt havonta, ezentúl azonban már 5 millió.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Gergely Zsófia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »