Pozitív hírekre szerződött az MTVA a gyilkosságokért vádolt Duterte hivatalával - 2018.08.09
Máshol is érdekesnek találják, hogy Magyarországon a kormánylap célkeresztjébe került a hatvannégy éve elhunyt festőnő, Frida Kahlo. A magyar közmédia pedig újra kilépett a nemzetközi térbe, együttműködési megállapodást kötött a Duterte elnök vezette Fülöp-szigetek testvérszervezetével. A cél, hogy jó hírek is eljussanak a magyar közönséghez a délkelet-ázsiai országból. Külföldi lapszemle a Klubrádióban.
Felfigyelt a brit The Telegraph is a jobboldali magyar kormány újságja, a Magyar Idők újabb kultúrharcos írására, amely a Frida Kahlo-kiállításnak is nekiment, miután szerzője úgy véli, a Nemzeti Galériában látható tárlat a kommunizmust népszerűsíti.

A Magyar Időkben felszólaló Szakács Árpád – aki a Mediaworks kormánypárti vidéki laphálózatának főszerkesztője – úgy véli, nem üdvözlendő, ha valaki, mint a mexikói festőnő, az orosz-szovjet marxista forradalmár, Lev Trockij szeretője volt, és ágyát olyanok portréjával vette körbe, mint Marx, Engels, Lenin, Sztálin vagy Mao Ce-tung.

A kiállítás elleni bírálatról cikkező Telegraph megemlíti Orbán Viktor magyar miniszterelnök legutóbbi tusványosi beszédét is, ahol a kormányfő új kultúra megteremtését, új kultúrpolitikát hirdetett, amelynek támogatói szerint véget kell vetni a balos, liberális értékrendnek és művészeti dominanciának.

Londonban nem volt vele gond

A cikk persze kiemeli, hogy a magyar Frida Kahlo-kiállítással egyidőben Londonban is nyílt hasonló, ott mégsem került fel a konzervatívok céltáblájára a művésznő. A cikk emlékeztet a magyar Operaházban színre vitt Billy Eliott című darab körüli botrányra is. Az előadást azzal vádolták a jobboldali sajtóban, hogy az a fiatalokat homoszexualitásra nevelheti.

Szó sincs róla

Fricz Tamás, a kormánypárti Békemenetek egyik fő szervezője, a The Telegraphnak azt nyilatkozta, szó sincs arról, hogy teljesen felszámolnák a baloldali liberális kultúrát, de az biztos, hogy a konzervatív kormánynak joga van ahhoz, hogy a saját értékrendjét favorizálja és helyezze előtérbe az előbbivel szemben.

Testvércégek szorosabb együttműködése

Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában a magyar kormány képviseletében Bencze József nagykövet és a helyi elnöki kommunikációs hivatal vezetője megállapodást kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az ottani testvércég szorosabb együttműködéséről – olvasható az erről szóló cikk a Fülöp-szigeteki PTV (People's Television) honlapján.

Ne csak a rosszat

A magyar nagykövet az aláírási ceremónián úgy fogalmazott, a megállapodás célja, hogy eljussanak a magyarokhoz a manilai pozitív hírek is, ne csak a negatívak. Az egyezmény alapján tehát a magyar közmédia át fogja venni a manilai kormány által kiadott központi híreket. A Fülöp-szigeteki kommunikációs hivatal tisztségviselője pedig arról beszélt, számukra nagyon fontos, hogy a jövő generációját új szellemben neveljék, s ennek része az újságírók közti csereutaztatás is.

A jogvédők, civil szervezetek és számos politikus által is diktatórikus eszközök alkalmazásával, a jogállam leépítésével, gyilkosságra felbujtással és a korrupció erősítésével vádolt Rodrigo Duterte elnök kormányzata egyszerre több országgal is köt ehhez hasonló megállapodást.

(Csernyánszky Judit/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Berecz Anna
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »