Ijesztőek az új stadionok a magáncégeknek - 2018.08.06
Hallgassa meg
A Ferencvárosé az egyetlen olyan futballstadion Magyarországon, amelyet megéri magánüzemeltetésbe venni, az összes többire csak költeni kell, komolyabb bevételt nem képesek termelni. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, vonzóbb focimeccsek és hétközben is elérhető pluszszolgáltatások kellenének – mondta Szabados Gábor sportközgazdász a Klubrádióban.
Sok esetben azt látni, hogy egy új stadion a kormány akaratából épül, mégis a létesítmény fenntartását, üzemeltetését helyi szinten kell megoldani. Ha arról van szó, hogy egy városban új stadion lesz, annak mindenki örül, ám amikor kiderül, hogy a városnak kell fenntartania, mert nem találnak hozzá magánbefektetőt, akkor már komoly teherként jelenhet meg a létesítmény – erről beszélt a Klubrádióban Szabados Gábor sportközgazdász.

A szakember annak kapcsán nyilatkozott, hogy továbbra sem sikerült piaci üzemeltetőt találni a tavaly novemberben átadott szombathelyi stadionnak.

A több mint nyolcezer férőhelyes sportkomplexum 15 milliárd forintba került, de máig sincs rendezve, hogy ki fizeti a karbantartást és a javításokat. A Nyugat.hu azt írja, a stadion körüli káoszt azt okozta, hogy bár a Haladás Labdarúgó Kft. az üzemeltető, a fenntartó a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft.

Szabados Gábor szerint azért nem szállnak be magáncégek a legtöbb stadion üzemeltetésébe, mert a sportkomplexumok nem termelnek elég bevételt, ehhez éttermekre, boltokra, fodrászatra vagy egyéb pluszszolgáltatásokra lenne szükség az épületekben.

A sportközgazdász úgy véli, ma Magyarországon egyetlen olyan stadion van, a Ferencvárosé, amelynél megvannak a magánüzemeltetés feltételei. E mögött áll ugyanis olyan klubcsapat – sőt jelenleg még a válogatott is –, és erre épülő extraszolgáltatások, amelyek elégséges bevételt hozhatnak a fenntartásához.

Az összes többi magyarországi stadionból hiányzik a megfelelő számú néző és azok a plusz szolgáltatások is, amelyek a létesítményeket alkalmassá tehetnék arra, hogy akár a hét minden napján bevételt termeljenek – hangsúlyozta Szabados Gábor.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kárpáti Iván
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »