Nem csoda, hogy eltűnnek a balatoni szabadstrandok - 2018.08.06
Hallgassa meg
Sokkal jobban megéri egy Balaton-parti településnek vitorláskikötőt kialakítania, mint szabadstrandot. Ha az önkormányzatoknál több pénzt hagyna az állam, talán változna a helyzet, de még úgy is vonzóbb lehetne molókat építeni a fövenyre.
A balatoni önkormányzatoknak a bevétel miatt megéri, ha kikötők épülnek a szabadstrandok helyére, előbbi ugyanis bevételt jelenthet, utóbbi viszont csak viszi a pénzt – mondta Ongjerth Richárd városkutató a Klubrádiónak.

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezető igazgatója úgy véli, ez az egyik oka, hogy idén már csak a tó körüli települések felében lehet ingyen fürdeni.

Ongjerth Richárd hozzátette, a kikötők segíthetnek beteljesíteni a tó körüli települélsek álmát is, a mostaninál sokkal hosszabb balatoni szezont, ami több munkahelyet jelentene. Strandolni ugyanis a vendégek csak nagyjából két hónapot szoktak a Balatonnál, de vitorlázni sokkal tovább is lehet. Az is egyértelmű, hogy a kikötőépítéssel, illetve a minőségi turizmus fejlődésével a magasabb jövedelműek nyernek teret – tette hozzá.

A városkutató úgy véli, ha az állam több forrást hagyna az önkormányzatoknál, azok kevésbé éreznének anyagi késztetést arra, hogy a vitorláskikötőket preferálják a szabadstrandokkal szemben. A szezon megnyújtásának helyi érdeke azonban így is változatlan maradna – hangsúlyozta Ongjerth Richárd.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nagy Nikolett
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »