A kormány újabb százmilliárdot költ stadionépítésre - DK - 2018.07.22
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány újabb százmilliárdot költ stadionépítésre, és a társasági adó (tao) rendszerén keresztül eddig 500 milliárdot juttattak közpénzből a futballkluboknak.
Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján közölte, nyolc éve mondja a kormány, hogy ha jobbak lesznek a körülmények a stadionokban, akkor jobb lesz a magyar labdarúgás is. Ehhez képest az ellenzéki politikus szerint a kormány mélybe taszította a sportágat.
A 4 milliós Horvátország példája azt mutatja, hogy százmilliárdos stadionok nélkül is lehet szép eredményt elérni, itthon pedig a világversenyre való kijutás álom marad - tette hozzá.
Álláspontja szerint a magyar futballnak az tenne jót, ha az állam elengedné a "klubok kezét", és piaci alapon kellene működniük, mert így soha nem lesznek működőképesek. Ehelyett a kormány "kifizetőhelyet" csinált a klubokból, az elmúlt 8 évben a tao-rendszeren keresztül 522 milliárd forint került a futballegyesületekhez - mondta Ráczné Földi Judit, megjegyezve: ennyi pénzből egy teljes oktatási reformot lehetett volna végrehajtani.
Közölte, a kluboknak semmilyen teljesítményt nem kell nyújtaniuk, nem kell fenntarthatóan működniük és luxusbéreket fizethetnek a focistáknak. Az eredmény pedig az, hogy a magyar válogatott hátrébb áll a világranglistán, mint a Gyurcsány-kormány idején.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szegő János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »