Koránt sincs vége a cafeteria ügynek - 2018.07.20
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Nem adják fel, az ősszel kikényszerítik a cafeteria-rendszer szétverésének visszavonását – mondta a Klubrádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László. Az érdekvédő szerint demonstrációkat és helyi akciókat is szerveznek. Céljuk, hogy a kormány az év végéig rendelettel módosítsa a most elfogadott szabályozást.

Ősszel újult erővel mennek neki a cafeteria-rendszer szétverőinek, tehát koránt sincs vége a juttatások megszüntetése elleni tiltakozásnak – mondta a Klubrádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László. Már nem csak az országos érdekegyeztetés keretében vagy a bértárgyalásokon keresztül jön elő a kérdés, hanem az egyéni képviselőknek is számot kell adniuk róla, hogy miért hoztak ilyen döntést, miért vették el a jogos jussukat – hangsúlyozta.

Az országgyűlés július 20-án, pénteken szavazta meg, hogy a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem, csak az annak három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak. Így például megszűnik az eddig készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye is.

Kordás László azt mondta, jó néhány megyében járt, és mindenhol nagy a felháborodás a munkahelyeken, a szakszervezeti szövetség elérte, hogy mindenhol tisztában legyenek vele, mit jelent a mostani módosítás. Az érdekvédő szerint a lényeg, hogy az emberektől évi 90 ezer forintot elvesznek a döntéshozók.

Ma már nem kérdés, hogy mit kell tenniük, ezért ősszel demonstrációkkal, akár helyi akciókkal ki fogják kényszeríteni a kormányból, hogy ez a helyzet változzon – fogalmazott a szakszervezeti vezető. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az év végéig rendelettel módosíthatja a jelenleg elfogadott szabályozást, és nekik az a céljuk, hogy ezt meg is tegye.

Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi költségvetési és adótörvények parlamenti elfogadása után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány egyszerűbb cafeteria-rendszert akart, amely kisebb bürokráciával, papírmunkával jár, valamint támogatja a kabinet gazdaságfejlesztési elképzeléseit is. Mint hozzátette, a kezdeményezést több külső szervezet, így a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is támogatta.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Jávor Dénes Marcell
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »