Mészáros Lőrinc gyerekei újabb milliárdos közbeszerzést nyertek - 2018.07.13
Ismét nagy összegű állami megrendelést kapott Mészáros Lőrinc gyermekeinek építőipari cége – vette észre a Klubrádió az uniós közbeszerzési értesítőben. Lelki tökéletességre törekvő néhai remeték házait újíthatják fel, Orbán Viktor vejének korábbi üzlettársával közösen.

A felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte el az Oroszlány melletti majki műemlékegyüttes felújítását. A céget Mészáros Lőrinc kormányközeli vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának gyermekei, Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc alapította.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tendert a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. írta ki, és a pályázat nyertesei csaknem kétmilliárd forintért végezhetik el a majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztését szolgáló munkát. Ebbe többek között beletartozik tíz cellaház homlokzatának és tetőszerkezetének javítása, valamint az új fogadó- és kiszolgálóépületek felépítése.

A közbeszerzést a felcsúti cég azzal a West Hungária Bau Kft-vel közösen nyerte el, amely a Nemzeti Lovardát és a Várkert Bazárt is felújította. Tulajdonosa az a Paár Attila, aki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi üzlettársa volt, és sorra nyeri a közbeszerzéseket.

Fejér-B.Á.L. Zrt. 2015-ben 5,1 milliós kezdőtőkével alapították, és szintén több állami tendert nyert már.

A majki műemlékegyüttesnek a kamalduli rend barátlakjain kívül,  része a helyi templomból megmaradt, ma csonkán álló torony, illetve a főépület is, amelynek falai között – miután II. József rendelete nyomán a szerzetesrendet megszüntették – az Esterházyak alakították ki vadászkastélyukat.

A Wikipédia szerint a kamalduli rend tagjai lelki tökéletességre törekedtek, ezért magányosan, Isten felé fordulva éltek. A csuhájuk színe miatt fehér barátoknak is nevezték őket. A rövidre nyírt hajat és hosszú szakállt viselő szerzetesek sem egymással, sem a külvilággal nem érintkeztek, némasági fogadalmuk alól évente csak néhány napra kaptak felmentést.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Eisen-Kiss Erika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »