Izraeli tábornok tagadja, hogy a Black Cube Orbánt segítette volna - 2018.07.12
Hallgassa meg
A kémkedéssel foglalkozó magánhírszerző cég, a Black Cube egyik munkatársa, korábbi nemzetbiztonsági tanácsadó azt állítja, egyik fél győzelméhez sem asszisztáltak a magyar választási kampány során, ilyet szerinte nem engedhetne meg magának a cég. Erről a Haaretz ír, de foglalkozik Magyarországgal a Breitbart News is, amely dicsérő hangú cikket közölt hazánkról. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.
A Trump amerikai elnök szócsövének is tekintett Breitbart News egy cikke kifejezetten Magyarország aspektusában foglalkozik a NATO brüsszeli csúcsán történtekkel. Trump hatására Magyarország 2 százalékra emeli katonai kiadásait, ahogy azt az elnök egy éve kérte – így a cím.

A cikk beszámol Szijjártó Péter magyar külügyminiszter külön e témakörben tartott sajtótájékoztatójáról, amelyben természetesen, mint az egyik szövetséges, az amerikai elnök kérésének megfelelően megígérte a hozzájárulás felemelését. Sőt a magyar kormányzat azt tervezi, hazánk iraki katonai misszióját is tovább bővíti, 200 főre emelve a közel-keleti államban szolgálatot teljesítő magyar katonák létszámát.

Bezzeg a grúzok

Ukrajna kapcsán is a figyelem középpontjába került hazánk, miután a magyar külügyminisztérium továbbra is azt mondja, amíg Ukrajna nem tesz eleget a magyar kormány kérésének a kisebbségi nyelvoktatás ügyében, addig Magyarország blokkolni fog minden NATO-ukrán találkozót, és megakadályozza a kétoldalú egyezmények aláírását, amelyek elősegíthetnék a kelet-európai állam felvételét a katonai szövetségbe.
A külföldi lapok közül ezzel foglalkozik többek között az ukrán Unian és Siver Post, idézve Szijjártó Péter magyar külügyminisztert és a tárca szóvivőjét, Menczer Tamás is a témában. A cikkek hozzáteszik azt is, hogy a grúzokkal kötendő egyezmények elé nem gördít akadályt Magyarország.

Black Cube: nem asszisztáltunk Orbán győzelméhez

Az izraeli Haaretz című lap ismét nekirugaszkodott a Politico újság által ismertetett történetnek, miszerint az izarel Black Cube magánhírszerző cég civil szervezetek lejáratásával beavatkozott a magyar választásokba Orbán Viktor fideszes miniszterelnök oldalán. A Haaretz a Black Cube munkatársát, Giora Eiland nyugállományú vezérőrnagyot, volt nemzetbiztonsági tanácsadót kérdezte erről egy meglehetősen provokatív címben: Tényleg beavatkozott az izraeli Black Cube a magyar választásokba?

A kémkedéssel foglalkozó vállalkozás tanácsadója azt mondta, hogy a politikába soha nem avatkozott be a cég, és nem is fog. Minden alapot nélkülöz szerinte az az információ, hogy részt vettek a magyar választási kampányban, egyik jelölt győzelméhez sem asszisztáltak – állítja. Mint hangsúlyozta, a Black Cube gazdasági társaság, amely nem engedheti meg magának, hogy bármilyen kenőpénzes ügybe keveredjen, vagy lopással szerzett összegeket mozgató tranzakcióban vegyen részt.

A Black Cube korábban elismerte, hogy magyar civil szervezetek ellen kémkedtek, de állításuk szerint ezt egy Soros Györggyel kapcsolatos üzleti vita miatt tették, és nem politikai megrendelésre. A magyarázat hitelessége azonban több szempontból is kérdéses magyar sajtóelemzések szerint (itt és itt). Például nem illik a képbe, hogy a Black Cube olyan civilek után is kémkedett – épp a kormány civilellenes kampányával párhuzamosan – akiknek nincs közük a magyar-amerikai üzletemberhez.

(Csernyánszky Judit/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szentpéteri Nagy Richard
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »