Cserkésszövetség: Alkalmatlan lett volna a roma diákok iskolája cserkészcsapatot alakítani - 2018.07.11
Hallgassa meg
Meglévő cserkészcsapathoz csatlakozhatnak gyerekek, de egy új csapat alakításának megvannak a feltételei, amit a sajókazai Ámbédkar Iskola nem tudott teljesíteni, ezért nem kapták meg rá az engedélyt – mondta a Klubrádióban a Cserkészszövetség elnöke. A roma gyerekekkel foglalkozó oktatási intézménynél másképp emlékeznek az indokokra.
Módszertani különbségek miatt nem lettek volna alkalmasak cserkészcsapatot alapítani a sajókazai Ámbédkar Iskola vezetői – mondta a Klubrádiónak Pótó Judit, a Magyar Cserkésszövetség elnöke. Mint hangsúlyozta, meglévő cserkészcsapathoz csatlakozhatnak gyerekek, de ha valaki új csoportot akar alapítani, annak megvannak a feltételei, ám úgy érzik, ez az üzenetük nem ment át.

Pótó Judit a Megbeszéljük című műsorban azt is kiemelte, sokkal erősebbnek érzik azt az integrációs hatást, ami egy már meglévő cserkész közösségben éri a gyerekeket, ahol „színvakok” lehetnek, nem csak egyféle bőrszínű társakkal alkothatnak csoportot, így megtapasztalják a sokféleséget.

A 168ora.hu egyik riportja szerint azonban a Magyar Cserkészszövetség mondvacsinált indokokkal utasította el egy borsodi roma fiatalokból álló cserkészcsapat megalakulását.
Derdák Tibor, az érintett sajókazai iskola igazgatója arról beszélt, a Magyar Cserkészszövetség elutasító viselkedésének oka az volt, hogy a szervezet szerint az Ámbédkar roma származású diákjai sem származásuk, sem hitük alapján nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé.

Az iskolaigazgató a Klubrádiónak is azt mondta, a megjegyzés elhangzott a szövetséggel folytatott személyes beszélgetésükben.  A Cserkészszövetség közleményt adott ki az ügyben, azt állítják, hogy kirekesztő megjegyzést nem tettek, bár elismerik, hogy voltak fenntartásaik egy kizárólag romákból álló cserkészcsapattal kapcsolatban.

Derdák Tibor szerint a Cserkészszövetséggel öt-hat éve tartó együttműködési kísérlet során a gyerekek beíratása a cserkészekhez folyamatosan meghiúsult, csapatot nem hozhattak létre, illetve tavaly egy nyári tábor díjának befizetése után az érintett roma gyerekeket és velük dolgozó ifjúsági vezetőket egyik tábor sem fogadta.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »