Diszkrimináció miatt perelik tankönyvkiadók az Oktatási Hivatalt - 2018.07.09
Hallgassa meg
Régóta használt és bizonyított tankönyveket vesz el az iskoláktól az Oktatási Hivatal azzal, hogy a köteteket a szerint engedélyezi, állami vagy magán kézben van-e a kiadójuk. A nyilvánvaló jogtalan megkülönböztetés miatt több kiadó is bíróságra megy – mondta el a Klubrádióban a tankönyvesek egyesületének elnökhelyettese.
Öt magánkézben lévő tankönyvkiadó perelni fogja az Oktatási Hivatalt, mivel nem engedélyezték több száz tankönyvük további használatát az iskolákban.

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének (TANOSZ) elnökhelyettese, Romankovics András a Reggeli Gyorsban azt mondta, az engedélyt nem a tankönyvek minősége miatt nem kapták meg, hanem azért, mert nem állami kiadók, ez pedig szerintük diszkrimináció.

A szakmai szervezet tisztségviselője szerint az Oktatási Hivatal eljárása jogszerűtlen, és az iskoláknak is árt, hiszen a tanárok nem választhatják a szerintük legjobb minőségű tankönyveket.

Miközben a tankönyvek minőségéról van szó, nem azokat, hanem a kiadókat bírálják el. Példaként hozta, hogy két öt évvel ezelőtt még elfogadott kötet közül annak a használatát, amelyiknek a kiadója azóta állami kézbe került, engedélyezik, a másikét, a magántulajdonban maradt cégét nem. Eközben se a tankönyvek nem változtak, se a kerettanterv, amelyhez készültek, illetve a Nemzeti alaptanterv (NAT) és az engedélyezési eljárás menete sem.

Ezzel a nyilvánvaló és jogtalan megkülönböztetéssel elsősorban az iskolákat sújtják, akiknek a tankönyvek minősége számít, most pedig hosszú évek óta használt és bizonyított kiadványokkal nem folytathatják az oktatást – mondta Romankovics András.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pataki Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »