Ennyivel tartozott a magyaroknak a transzvesztita művész - 2018.07.09
Hallgassa meg
Conchita Wurst énekes különösen fontosnak nevezte részvételét a Budapest Pride-on. Magyarország szerinte messze földön híres homofóbiájáról és az emberi jogok csorbításáról, ezért tartozott annyival a kormányzatnak ellenszegülő bátor fiataloknak, hogy fellépett a magyar fővárosban. A külföldi újságok arról is írtak, hogy Magyarország rossz példája ragadós Közép-Európában, és a halálos magyar kukorica sem került még ki a hírekből. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.
Magyarország bátorítja Lengyelországot és Romániát is azon az úton, amely az autokratikus rendszer kiépítéséhez vezet – figyelmeztet a Washington Post szerkesztőségi cikkében, amelynek címe: Közép-Európában lassan elenyészik a demokrácia.

A méreténél fogva kis Magyarország képes a nagyokat befolyásolni, miközben fittyet hány az uniós normákra és kifogásokra. A két másik ország kormányzata példát vett a magyar igazságügyi rendszer lebénításából, a jogállam lebontásából, a média visszanyeséséből. Orbán Viktor magyar miniszterelnök minden, a hatalmát bíráló intézményt maga alá gyűr. Romániában, ahol a kormányzó párt elnökét korrupcióval vádolták, íziben lazítottak a korrupcióellenes törvényen. Lech Walesa, a 80-as évek Szolidaritás mozgalmának emblematikus figurája ennek kapcsán egy tüntetésen úgy fogalmazott, ami most zajlik Lengyelországban, az polgárháborúhoz vezet.

Mindhárom országban a demokratikus ellenzék igyekszik ellenállni, ami dicséretes, és épp ezért többet érdemelnének, mert Washington közönyös, Brüsszel pedig impotens – írja a Washington Post.

Burgenlandi kormányzó: Nem populista, aki aggódik a migráció miatt

Az amerikai lap egy másik cikkében az Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron franciaa elnök alkotta páros migrációs politikájának értékelemzéséről ír, arról, hogy kettejük befolyása Európára a populista jobboldal előretörésével jelentősen meggyengült. Ők is vallják az erős határvédelem elvét, és hoztak olyan jogszabályt, amely bizonyos fokig szintén diszkriminálja a menekülteket, azaz az általuk korábban erősnek hitt emberi és emberjogi értékek ugyancsak visszaszorulóban vannak – írja a WP.

Az osztrák Die Presse pedig Burgenland szociáldemokrata kormányzója, Hans Niessl nyilatkozatát idézi a migráció kérdésében. A politikus az osztrák televíziónak, az ORF-nek azt mondta, páneurópai megoldást kell találni a migrációra, és nemcsak Horst Seehofer CSU-s német belügyminiszterrel, valamint Orbán Viktor magyar kormányfővel kell tárgyalni. Egyúttal hangsúlyozta, az uniós dublini egyezményeket be kell tartani, és nem kell populistának tartani azt, aki figyelembe veszi az emberek migrációval kapcsolatos aggodalmait.

Nagyon el akart jönni Magyarországra

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese koronázta meg a Budapest Pride felvonulást. Koncertje előtt a Der Standardnak nyilatkozva különösen fontosnak nevezte részvételét a fesztiválon, hisz Magyarország messze földön híres homofóbiájáról és az emberi jogok csorbításáról. Szerinte ennyivel tartozik azoknak a bátor fiataloknak, akik a jobboldali kormánynak ellenszegülve kiállnak az LMBTQ-mozgalomért és tagjaik jogegyenlőségéért.

Ugyanakkor a transzvesztita művész feltette a kérdést, ha a homoszexuálisokat megbélyegzi és kirekeszteni igyekszik, akkor a neonáci mozgalmakkal szemben miért nem lép fel a kormány, illetve miért előbbieket kordonozza el a rendőrség, s nem a neonácikat?

Újabb brit óvintézkedés a lisztéria-fertőzés miatt

Folytatódik a halált okozó magyar fagyasztott kukorica miatti intézkedéssorozat Nagy-Britanniában is, az újabb lisztéria-fertőzés veszélye miatt szigetországban már negyvenkilenc terméket hívtak vissza az áruházláncok, mint a Tesco, a Lidl, az Aldi, a Waitrose és az Iceland – írja a Mirror című lap. Az újság közli a termékek pontos listáját is.

Az egyes magyar fagyasztott termékekben tenyésző lisztéria baktérium következtében összesen negyvenhét ember betegedett meg Európa-szerte az elmúlt három évben, közülük kilenc életét vesztette. Nagy-Britanniában a 2015 óta két ember halt meg a magyar kukoricától.

(Csernyánszky Judit/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szénási Sándor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »