Máris Magyarországra hívná Erdogant Orbán Viktor - 2018.06.25
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A jelenleg is hivatalban lévő államfő a szavazatok 99,9 százalékos feldolgozottsága alapján a voksok 52,4 százalékát szerezte meg Törökországban az előrehozott elnökválasztáson. Recep Tayyip Erdogannak a magyar miniszterelnök levélben gratulált, és reményét fejezte ki, hogy minél előbb sor kerülhet a török elnök korábbról elhalasztott magyarországi látogatására.
Erdogan pártja is első lett a hivatalos összesítések alapján, az ellenzéknek pedig várhatóan nem lesz beleszólása a Törökországi folyamatokba – erről beszélt a Klubrádiónak a türkinfo.hu főszerkesztője. Tarik Demirkán felhívta a figyelmet arra is, hogy Erdogan pártja gyengült az előző választáshoz képest, és nem tudta megszerezni a parlamenti többséget.

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelében azt írta: "Törökország stabilitása egész Európa számára jó hír, hiszen kontinensünk számtalan súlyos biztonsági kihívással áll szemben, melyek legyőzéséhez elengedhetetlen a Törökországgal való kiszámítható, hatékony együttműködés". A magyar kormányfő egyúttal biztosította Erdogan elnököt, hogy kormánya "az elkövetkezendő időszakban is elkötelezetten fog dolgozni kétoldalú kapcsolataink további fejlesztése érdekében mind a gazdasági és kereskedelmi, mind pedig az oktatási és kulturális együttműködés területén".

Újabb mélypontnak és bazári diplomáciának tartja az LMP, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a törökországi választásokon győztes Erdogan elnöknek. Kanász Nagy Máté, a párt szóvivője úgy látja, hogy Orbán Viktor mind a magyar, mind a török embereket cserbenhagyva tett hűségesküt Erdogan rezsimjének ahelyett, hogy kiállt volna a demokratikus értékek mellett.

(MTI/Klubrádió)

(fotó: Europress/AFP) 
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bódy Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »