DK: Ismét szégyenpadon a magyar kormány - 2018.06.23
Az Európa Tanács Velencei Bizottsága kiadta szakvéleményét a kormánypártok által Stop Sorosnak nevezett törvénycsomagról. A független alktományjogászokból álló testület szerint a szabályozás olyan tevékenységeket nyilvánít bűncselekménynek, amelyek nincsenek
kapcsolatban az illegális bevándorlással, mint ilyen pedig ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével - írja a párt közleményében.
A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint mindez újabb szégyen és nemzetközi presztízsveszteség Magyarország számára. Orbánnak eleve tisztában kellett lennie azzal, hogy a törvény emberi jogi
egyezményekbe ütközik, és azért időzítette a törvény elfogadását két nappal korábbra, hogy ezzel az ellenvetéssel ne kelljen megküzdenie. A Velencei Bizottság ugyanis kérte, hogy a törvényt csak a Bizottság véleményének figyelembe vételével fogadják el, sőt, az Európai Parlament néppárti frakciója is bejelentette: annak egyik feltétele, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson, az, hogy várja be és fogadja el a készülő szakvéleményt. Orbán tehát, aki egyre nyilvánvalóbban az európai szélsőjobboldal vezéri szerepére pályázik, tudatosan szegült szembe saját pártcsaládjával és az emberi jogokat védelmező szakértői testülettel.
Az Európai Néppárt hitelességének és emberi jogok melletti elkötelezettségének próbája lesz, hogy hajlandó-e érvényesíteni a korábban kilátásba helyezett Fidesz elleni szankciókat.(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »