Az Amnesty International Magyarország szerint a törvénymódosítások ártanak a magyar embereknek - 2018.06.20
Az Amnesty International Magyarország szerint a törvénymódosítások ártanak a magyar embereknek és Magyarországnak, mert Európában példátlan, hogy ilyen súlyosan korlátozzák az emberi jogok érvényesülését.
Hiába hirdeti a kormány, hogy a magyarok védelme a törvénymódosítások célja, valójában a legalapvetőbb szabadságjogaink módszeres felszámolása zajlik. A törvénymódosítások között van a kritikus civileket üldöző, Stop Soros néven megismert javaslat új verziója, amely bünteti azokat, akik segítik menekülő embertársainkat.
„Kegyetlen, hogy a menedékkérőknek és menekülteknek segítőket börtönbe juttató törvényjavaslat-csomagot pont ma, a Menekültek Világnapján fogadta el az Országgyűlés” – mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Az, hogy tisztességes és kiváló munkát végző segítőket és szakembereket büntetnek, rettenetes támadás mindenki ellen, aki az emberséget a politikai haszonnál fontosabb és maradandóbb értéknek tartja életében és munkájában. Sokszor mondtuk már, de a mai mindenképpen egy új mélypont Magyarország történetében, és egy újabb dolog, ami ellen minden lehetséges eszközzel küzdeni fogunk. Mi mindent megteszünk, hogy visszaszorítsuk a menedékkérőkkel, menekültekkel és migránsokkal szemben intézményesült intoleranciát, és véget vessünk a magyar civilek megfélemlítésének és megbélyegzésének. Sosem volt még ekkora szükség azokra a bátor emberekre és szervezetekre, akik kiállnak maguk és mások jogaiért, akikhez a legelesettebbek fordulhatnak. A barátaink és kollégáink számíthatnak segítségünkre és szolidaritásunkra.

Egyébként bőven kétharmad fölött ment át az Alaptörvény-módosítás és a Stop Soros is, a Jobbik támogatta mindkettőt.


(hvg.hu)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kovács Gabriella Anna
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »