Rizikósan indít kormány - 2018.06.14
Hallgassa meg
Elmaradnak az újabb gazdaságösztönző intézkedések, és a tartalék is kevesebb a vártnál, ezért az elemzők, nem értik, mitől nőhetne jövőre 4 százaléknál is gyorsabban a magyar gazdaság. Nem látni, mire alapozza optimizmusát a kormány – véli Csiki Gergely, a Portfolió.hu elemzője.
A tervezett állami költségvetés legnagyobb kockázata, hogy 4.1 százalékos GDP növekedéssel számol a jövő évre, ami jóval magasabb az általános elemzői várakozásoknál – mondta a Klubrádióban Csiki Gergely, a Portfolió.hu elemzője. Hozzátette, a Költségvetési Tanács szintén a kormányzat által kitűzött növekedési cél teljesülését tartja a legnagyobb kockázatnak a büdzsét tekintve.

Főleg annak fényében látszik a rizikó, hogy a választások utáni nyilatkozatok arra utaltak, a kormány újabb gazdaságserkentő intézkedéseket jelent be. Ezek után költségvetési szempontból a legnagyobb meglepetés, hogy a beígért ösztönzések elmaradtak. Az eurókrízisre hivatkozva ugyanis a kormányzat óvatosabbá válik, így a gazdaság 2019-ben nem kap plusz stimulusokat, legalábbis az államtól nem – mondta.

Nem látni tehát olyan intézkedést, ami megalapozná a 4,1 százalékos növekedési célt, ráadásul, bár a kormány növelte a tartalékokat, nem olyan jelentős mértékben, ahogy azt az elemzők korábban valószínűsítették – tette hozzá.

Csiki Gergely arról is beszélt, szerinte kedvező irány, hogy a korábbinál alacsonyabb költségvetési hiánnyal számol a kormány, azaz költekezés helyett az adósság csökkentésére koncentrál, de ennek nyilván ára van – meg kell húzni a kiadási oldalt, és hatékonyan be kell szedni a tervezett bevételeket.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Zentai Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »