Óbuda késve, de végre leállítaná az ingatlanmutyit a Rómain - 2018.06.14
Két év múlva indulhat a Római-partra tervezett mobilgát építése a vitatott szakaszon, előtte nem valószínű, hogy elkezdődnek a munkák. Kissé arrébb azonban már jövőre állhat a védmű –mondta a Klubrádióban Bús Balázs, a III. kerület polgármestere. A politikus arról is beszélt, meg akarja állítani a helyi ingatlanmutyit, amire szerinte most már megvan a lehetőség.
Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere, Bús Balázs szerint 2020 előtt nem valószínű, hogy elkezdődik a gát építése a Római-part vitás szakaszán, a védmű másik két szakasza Pünkösdfürdőnél és az Aranyhegyi-pataknál viszont jövőre elkészülhet – Bús Balázs erről a Reggeli Gyorsban beszélt.

A fővárosi közgyűlés szerdán a közvetlenül a Duna parton, de a telektulajdonosok kerítésének vonalában épített gát tervezésének továbbvitelét támogatta. Eszerint a védmű nem a városháza által korábban támogatott, közvetlenül a part élre épített nyomvonalon, de nem is a civilek által szorgalmazott, a parttól beljebb eső, Nánási-Királyok úti nyomvonalon épül majd meg.

Bús Balázs szerint árvízvédelemre mindenképpen szükség van, és fákat is kell majd kivágni, de ez akkor is így lenne, ha a parttól messzebb épülne meg a gát.

A politikus úgy látja, hogy a terület jövője nem a nyomvonal-vitától, hanem az övezeti besorolás megváltoztatásától függ majd. A III. kerületi polgármester ingatlanmutyinak nevezte, hogy üdülőnek álcázott lakóparkok épültek a hullámtérben, szerinte ezt a folyamatot meg kell állítani, Bús Balázs ugyanakkor elismerte, hogy a kerület ebben az ügyben későn lép, de szerinte erre most van lehetősége.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Neuman Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »