Az izmait akarta mutogatni Trump - 2018.06.11
Hallgassa meg
Erősnek akart látszani Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsongun és az amerikai kisemberek előtt, ezért vonhatta vissza a G7-csúcs résztvevőinek közös zárónyilatkozatához adott támogatását. Erről beszélt a Klubrádióban Dérer Miklós külpolitikai elemző.
Donald Trump legutóbbi lépéseit az is magyarázhatja, hogy nem akar gyengének látszani az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal tervezett találkozója előtt – vélekedett Dérer Miklós külpolitikai elemző a Klubrádióban.

A szakértő annak kapcsán beszélt erről, hogy az amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozót követően a Twitteren jelezte: visszavonja aláírását a közös nyilatkozatról, és keményen odamondott egyik legszorosabb szövetségesének, Kanadának is.

Dérer Miklós szerint bejegyzésével Trump hazája választóinak is üzent, miután az Egyesült Államokban hamarosan félidős választások lesznek. Trump ezért az amerikaiak előtt erős, az érdekeikért kiálló politikusnak akart tűnni. A G7-megállapodástól való visszalépése indoklásakor is utalt rá, hogy döntésével az amerikai munkások, farmerek, vállalkozások érdekeit szolgálta.

A keddi amerikai-észak-koreai csúcs miatt Szingapúrba tartó Trump a Twitteren jelentette ki, hogy Justin Trudeau kanadai kormányfő „hamis állításokat” közölt a csúcsot követő sajtótájékoztatóján. Az Egyesült Államok északi szomszédjának miniszterelnöke ugyanis arról beszélt, hogy „sértőnek találja” az amerikai vámtarifákat, melyeket Washington mások mellett Kanadára vetett ki. Fogadkozott, hogy július 1-től Ottawa megtorló intézkedéseket hoz az Egyesült Államokkal szemben.

Az amerikai elnök állítása szerint Kanada óriási vámtarifákkal sújtja az amerikai földműveseket, munkásokat és cégeket, ezért is vonta vissza a zárónyilatkozat támogatását, kormánya pedig „az amerikai piacot ellepő” kanadai gépjárművek ellen fontolgat tarifákat. A kanadai kormányfői hivatal a Twitteren reagált az amerikai államfő megnyilvánulására. Közölte: Trudeau nem mondott semmi olyat a sajtótájékoztatón, amit a csúcs alatt nem közölt egyaránt négyszemközt és nyilvánosan Trumppal.

(Klubrádió/MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kálmán László - Nádasdy Ádám
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »