Újabb részletekkel állt elő a Stop Sorosról a Fidesz - 2018.05.28
Ötven és kilencven nap elzárással is büntethetik majd, ha valaki olyan személynek segít menedékjogi eljárást kezdeményezni, aki nincs üldöztetésnek kitéve - ez derült ki a Fidesz frakcióvezetőjének a Stop Sorosról tartott sajtótájékoztatóján. Kocsis Máté több új részletet is elárult, amikor arról beszélt, hogy a frakció támogatja a szigorított törvényjavaslatot, aminek napirendre vételéről már jövő héten dönt az országgyűlés.
A Fidesz frakcióvezetője közölte, a tervezett szerint önálló tényállás lesz a jogellenes bevándorlás elősegítése, amit az követ el, aki szervező tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyan személynek, aki nincs üldözésnek kitéve, vagy közvetlen üldözéstől való félelme nem megalapozott. 

Az ilyen vétség a tervezett szerint 50 és 90 nap elzárással járhat, a szervező tevékenység pedig megvalósulhat úgy, hogy valaki határmegfigyelést szervez, információs anyagot készít, terjeszt, illetve a jogellenes bevándorlás szervezésére irányuló hálózatot működtet – mondta el a politikus. Kocsis Máté hozzátette, a javaslat szerint egy év szabadságvesztéssel lesz büntethető többek között az, aki anyagi eszközöket szolgáltat a jogellenes bevándorlás elősegítéséhez, és ezt a határ 8 kilométeres körzetében teszi.

A kormánypárti politikus beszélt arról is, hogy a héten benyújtják a "Stop Soroshoz" kapcsolódó alaptörvény-módosítási javaslatot is, és kitért arra, hogy megvárják a Velencei Bizottság állásfoglalását. Hozzátette, hosszú vitára számít a parlamentben a Stop Sorossal kapcsolatban. 

Azt azonban tagadta a Fidesz frakcióvezetője, hogy pártja ultimátumot kapott volna az Európai Néppárti tagság kapcsán.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bubnó Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »