Akár 500 ezerrel több embert is lehetne foglalkoztatni a versenyszférában - 2018.05.25
Hallgassa meg
Gyors béremelést, és a külföldön dolgozók hazacsábítását is sürgeti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint 500 ezer fő van a magyar munkaerőpiacon, akiket a versenyképes vállalatok foglalkoztathatnának. A VOSZ főtitkára szerint ugyanakkor nem szabad erőltetett menetben emelni a minimálbért, és egyebek mellett munkakörülmények javításával azért kell tenni, hogy a még Magyarországon élő munkavállalók itthon maradjanak.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfoliónak beszélt arról, hogy szerinte az észt példán keresztül meg kell valósítani a közszféra digitalizációját, ezzel együtt pedig jelentősen csökkenthető a közszféra mérete is. Parragh László nem aggódik az uniós források esetleges csökkenése miatt, és - mint mondta - ha valami nem roppan össze a világban, akkor idén és jövőre 4% felett növekedhet a magyar gazdaság.

A versenyképesség fejlesztése mellett fontos a működőképesség fenntartása is – erről már a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára beszélt a Klubrádiónak. Dávid Ferenc szerint ahhoz, hogy a teljes magyar gazdaság munkaerő megtartó ereje nagy legyen, nemcsak az erősekre kellene gondolni, hanem a hátrányos helyzetű cégekre is.

A szakember arról is beszélt, hogy a külföldön dolgozók bérszínvonalbeli különbségek mellett munkakörülmények és az előmeneteli rendszer miatt hagyták el Magyarországot. Hozzátette: szerinte nem hazacsábítani, hanem megtartani kell a magyar dolgozókat. 

Azt viszont Dávid Ferenc is úgy gondolja, hogy a közszférából a következő években több százezer munkavállalót át lehetne vinni az üzleti szférába, ahol akár többet is kereshetnének.

(Portfolio/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kovács M. Veronika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »