Az LMP-frakció szerint az új miniszternek kell megszereznie az oktatásból hiányzó 250 milliárdot - 2018.05.23
Hallgassa meg
Az LMP parlamenti frakciója elvárja az emberi erőforrások miniszterétől, Kásler Miklóstól, hogy a jövő évi költségvetés tárgyalásakor érvényesítse az oktatás érdekét, és szerezze meg azt a mintegy 250 milliárd forintos pluszforrást, amelyre szerintük szüksége van a szférának.
Szabó Szabolcs, az LMP-frakció tagja a Klubrádiónak azt mondta, szerintük az oktatásban két probléma van: a pénz és a párbeszéd hiánya, az emberi erőforrásokért felelős új miniszternek pedig mindent meg kell tennie, hogy a jövőévi költségvetés tárgyalásakor pluszforrásokat szerezzen. Az ellenzéki politikus azt ígérte, személyesen is felkeresi majd Kásler Miklóst, hogy megértesse vele, érdemi tárgyalásokra, szakmai konszenzusokra van szükség, illetve több pénzt kell az oktatásra szánni. 

Hozzátette, ha nem lesz érdemi változás, a pedagógusoknak és a diákoknak a jövőben is az utcán kell majd elmondaniuk a véleményüket, mert a kormány nem fogja meghallgatni őket.

Az LMP-frakció szerint a pluszforrások a felsőoktatási, közoktatási és szakképzési bérek rendezésére kellenek, de növelni kell a tíz éve változatlan hallgatói juttatásokat is, akár a duplájára, és már a 2019-ben kezdődő felsőoktatási tanévtől biztosítani kellene az ingyenes első diplomát.

(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Timár Ágnes
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »