Visszavonta az ukrán elnök az állampolgársági törvény módosítási javaslatát - 2018.05.17
Hallgassa meg
A számos állam, közöttük Magyarország által is bírált tervezet szövege szerint a kettős állampolgársággal rendelkezők elveszíthették volna ukrán állampolgárságukat, ha részt vesznek külföldön rendezett választásokon.
Az indítványt elsősorban a Moszkva által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten élőkre szabták, de ugyanúgy vonatkozott volna a kárpátaljai magyarokra is. Petro Porosenko a módosítási indítványt egy hónappal azután terjesztette be, hogy a március 18-án tartott orosz elnökválasztást Kijev heves tiltakozása ellenére megrendezték a jogtalanul annektált Krím félszigeten is.A magyar kormány továbbra is fel fogja emelni a szavát, ha a kárpátaljai magyarságot bármilyen hátrányos megkülönböztetés éri - nyilatkozta a Klubrádiónak a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád hozzátette, a magyar kabinet közreműködése és az ukrán elnök belátása is közrejátszott abban, hogy a törvényt végül visszavonták. Árpási Bence interjúja.


(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Árpási Bence
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »