Felkelést hozhat az amerikai követség költözése - 2018.05.15
Hallgassa meg
Intifádával válaszolhat a Hamasz az Egyesült Államok nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére – erről beszélt a Klubrádióban az Izraelinfo.com munkatársa. A korábbi intifádákban több ezer ember halt meg.

Újabb intifádára, azaz Izrael elleni felkelésre szólította fel a palesztin népet a Hamasz hétfő este – erről az Izraelinfo.com munkatársa beszélt a Reggeli Gyorsban. Székely Róbert kiemelte, a radikális iszlamista szervezet civileket felhasználva próbál embereket juttatni Izraelbe, az újságíró szerint a mai napon eldőlhet, hogy sikerül-e lecsillapítani a konfliktust.

Hétfőn súlyos összecsapások voltak Izrael és a Gázai övezet határán, ahol több tízezer palesztin tiltakozott az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése miatt. A vitatott státusú települést a palesztinok és az izraeliek is saját fővárosuknak tekintik, ezért a sok évtizede kezdődött konfliktus rendezéséig a külföldi államok nagy többsége nem hajlandó Jeruzsálembe helyezni hivatalos izraeli nagykövetségét.

A Gázát és Izraelt elválasztó kerítés mellett hétfőn tüntető palesztinok közül 58-an életüket vesztették, a sérültek száma több mint 2700, nagy részüket éles lőszerrel leadott lövések sebesítették meg.

2014 óta nem volt ennyire véres összecsapás a gázai palesztinok és Izrael között. Akkor a Gázát irányító iszlamista Hamász rakétákat indított a zsidó állam területére, amelyre Izrael légi csapásokkal válaszolt.
A nyolcvanas évek óta a palesztinok több intifádát is meghirdettek, amelyek hosszan elhúzódó Izrael ellenes zavargások és merényletsorozatok voltak, amelyeket Izrael rendre megtorolt. Az első két intifáda halálos áldozatainak száma több ezer volt.

(Klubrádió, MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Halper László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »