Sorosék döntöttek. Mennek. - 2018.05.15
Hallgassa meg
A magyar kormányzat lépései miatt rövid időn belül Berlinbe kényszerül költözni a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája. Továbbra is támogatni fogják azonban a magyarországi civil szervezeteket – ígérte az alapítvány szóvivője a Klubrádióban.

Elhagyja Magyarországot a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája, amely beszünteti működését Budapesten. A lépést az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezettel magyarázzák.

Mint emlékeztetnek, a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomag által. Ezzel nem tudják tovább garantálni a munkájuk és a munkatársaik biztonságát Magyarországon, és nem tudnak védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben – fogalmazott korábban Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke. A szervezet nemzetközi tevékenységét és a munkatársait a német fővárosba, Berlinbe költözteti át.

A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője, Csontos Csaba a Klubrádióban azt mondta, a költözésre viszonylag rövid időn belül sor kerül, de továbbra is támogatni fogják a magyarországi civil szervezeteket. A szóvivő elmondta, régóta elemzik a civil szervezetek magyarországi helyzetét, és döntésüket a választási eredmény is befolyásolta, valamit az, hogy szinte biztosra vehető, a Stop Soros törvény parlamenti elfogadása.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csákvári Géza
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »