Kásler Miklós a magánéletben kedves nagypapa lehet, de a szakmai elképzeléseiről semmi nem derült ki - 2018.05.14
Hallgassa meg
Két bizottságban is meghallgatták Kásler Miklós EMMI-miniszterjelöltet, de hiába kérdezték konkrétumokról az ellenzékiek, a Széchenyi-díjas orvos csak általánosságban beszélt, és jobbára semmit nem mondott. Részletek Gavits Patrik összeállításában.
Az Országgyűlés kulturális bizottságban kezdte napját Kásler Miklós orvosprofesszor, ahol annak tagjai előtt beszélt terveiről. Előadásában következetesen kerülte bármilyen konkrétum említését, olyan általánosságokat tudhattak meg az érdeklődők, mint az egyén és család biztonságának fontossága. Ígéretet tett ugyan a pedagógusok bérének emelésére és az oktatás digitalizációjára, de hogy milyen forrásokból és hogyan szeretné ezt megvalósítani miniszterként, arról nem esett szó.

Azt sikerült megtudni, hogy Kásler Miklós a magánéletben egy kedves nagypapa lehet, de a szakmai elképzeléseiről semmi nem derült ki – így értékelte a beszámolót a bizottság LMP által delegált tagja. Szabó Szabolcs szerint konkrétumok nem hangzottak el, és a miniszterjelölt az ellenzéki képviselők kérdéseire sem válaszolt.

Kásler Miklósnak ezután a népjóléti bizottság előtt is jelenése volt. A testület mszp-s elnöke, Korózs Lajos szerint ők sem tudtak meg többet a miniszter céljairól. Az orvosprofesszor korábban azt állította, a Tízparancsolat betartásával a legtöbb halálos betegség elkerülhető. Az ellenzéki képviselők emlékeztették rá, hogy a korrupció is.

De hiába kérdezték az ellenzékiek a fóti gyermekváros lakóinak sorsáról, hogy mit tesz majd a dolgozói szegénység ellen vagy az egészségügyi alapellátás javításáért, Kásler Miklóstól legfeljebb annyit lehetett megtudni, hogy a magyar gyerekeket meg kell ismertetni a magyarság több mint 1000 éves történetének spirituális és szakrális hátterével.

Pedig az oktatással kapcsolatban is vannak égető kérdések. A költségekkel kapcsolatban a leendő tárcavezető annyit mondott, hogy van pénz, amikor pedig a párbeszédről kérdezték, úgy fogalmazott, hogy nyitva van az ajtaja – mondta a Klubrádiónak a népjóléti bizottság mszp-s alelnöke. Korózs Lajos szerint hiába kérdeztek rá például a tanköteles korhatár problémájára vagy a felsőoktatás ügyére. A bizottságokban azt sem tudták meg a képviselők, miért favorizálja a kormány továbbra is a szuperminisztériumi struktúrát.

Szabó Szabolcs a Klubrádiónak azt mondta, a kulturális bizottságban várhatóan együttműködnek majd az ellenzéki pártok, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a fideszes túlerővel szemben. Korózs Lajos szerint hasonlóra lehet számítani a népjóléti bizottságban is.

A zoom.hu tudósítása szerint más ellenzéki képviselők sem voltak elragadtatva Kásler Miklós meghallgatásától. A jobbikos Dúró Dóra azt mondta, hiába hangoztatja a párbeszéd fontosságát a miniszterjelölt, ha még a most feltett kérdésekre sem válaszolt. A DK-s Gréczy Zsolt pedig úgy fogalmazott: sok intelmet hallottak a keresztény értékekről, amik nagyon fontosak, de lényegesebb lett volna többet megtudni az oktatás szabadságának vagy a tehetséggondozásnak a jövőjéről.

(Klubrádió, Galavits Patrik)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csákvári Géza
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »