Összellenzéki, de független jelölt indul a polgármesterségért Józsefvárosban - 2018.05.14
Hallgassa meg
Független jelöltként, de valamennyi demokratikus ellenzéki párt támogatásával indul el a VIII. kerületi időközi polgármester-választáson Győri Péter. A hajléktalanok ellátásával foglalkozó Menhely Alapítvány elnöke civilek felkérésére száll versenybe Kocsis Máté székéért, amely a fideszes politikus parlamenti képviselővé válása miatt üresedik meg.
Győri Péter bemutatkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy nem pártpolitikus, a kerületben és a fővárosi közgyűlésben is csak a józsefvárosiak érdekét akarja képviselni, és ha megválasztják, együtt fog tudni működni VIII. kerület fideszes képviselőivel is.

A polgármester-jelölt arról is beszélt, hogy elsődleges céljának a vagyongazdálkodás rendbetételét tartja, a kerületben ugyanis sok az üres lakás és telek, másodlagos céljaként pedig azt tűzte ki, hogy a józsefvárosiak jobban érezzék magukat helyben, ennek érdekében például társasház-felújítási programot akar indítani. 

Győri egyébként közgazdász és szociológus, az ELTE-n és az MTA-n is folytatott kutatásokat. Az SZDSZ fővárosi szakpolitikusaként működött a rendszerváltás után, 1990 és 2002 között a Fővárosi Közgyűlés Szociálpolitikai és Lakásügyi Bizottságának elnöke volt. Jelenlegi munkája előtt Budapest legnagyobb hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei szakmai vezetői feladatit látta el.

(Klubrádió/MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Váradi Júlia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »